en en | ro ro

Oamenii sunt impotriva necunoscutului. Si raman de acord cu cele stiute, cu bune si cu rele. Asta explica de ce un partid comunist resapat, cu activisti de gradul 3 a castigat atatia ani alegerile in Romania. Desigur, cifre incredibile, precum cele 85% ale FSN din 1990, s-au obtinut cu eforturi colaterale. Prin frauda. Doar presa occidentala a remarcat in 1991, dupa referendum, ca voturile exprimate in mai 1990 depaseau cu 2 milioane numarul de alegatori cu drept de vot din tara.
Perioada prea lunga de tranzitie nu a fost deloc o idee buna. Dar a fost o ocazie excelenta ca cei plonjati, cu mana pana la umar in borcanul cu miere, sa transforme banii publici in banii lor. Si oamenii au inceput sa inteleaga. Saracia generalizata i-a impins sa caute de lucru in alta parte, in Spania sau Italia.
Iar acei care se intorc de acolo nu mai voteaza PSD. Si nici familiile lor.
Tranzitia nu se mai poate prelungi dupa intrarea in Uniunea Europeana. Cand parte din cei din top 300, proaspat publicat, pot reveni la pozitiile de unde au plecat.

Si expectativa fata de fotografia digitala a unor fotografi arata frica lor de necunoscut. Pe masura cunoasterii, cele ferm respinse la un moment dat, devin din ce in ce mai tentante.
Obiectivul bun are 4 lentile, 5 sunt prea multe, iar 3 prea putine, spuneau specialistii din anii 1940. Acum 3 ani specialisti sustineau sculele de 4Mpx, mai bune ca cele cu 5. Acum 2 ani, pareri zise autorizate apreciau exclusiv obiective concepute special pentru digital.
Este oare posibil sa se insele specialistii ?
Oho ! Si inca cum.

Imi amintesc de replica lui Yann Arthus Bertrand.
http://www.yannarthusbertrand.com/index_new.htm

A fost intrebat :
Ce sfaturi le recomandati celor care doresc sa devina profesionisti ?
"In nici-un caz sa nu asculte de sfaturi !
Poate ca 99% din sfaturi nu se potrivesc deloc cu profilul si idealurile lor.
Bine, la inceput sa asculte totul cu atentie. Si sa faca asa cum simt si gandesc.
Sa citeasca, sa inteleaga. Sa isi descopere singuri calea."
Nu investitzi in aparat, ci in obiective bune.
Mai bine va luatzi un obiectiv fix foarte bun decat 2 zoomuri ieftine. 35mm sau 28 ar putea fi o alegere mai polivalenta.

Dar e sigur ca un aparat bine facut, avand peste 10 Mpx, este altceva decat o sapuniera digitala de 3 Mpx.
La noi, ar trebui sa fie foarte atenti si ce citesc.
Sa renunte sa participe la discutiile tehnice aprinse cu Specialistii locali.
"Pentru nevinovati, acestia apar ca fantanile de cunoastere. Dar sufletele lor lipsite de sentimente si caldura vor sa te atraga in iadul in care traiesc. Sa te faca sa te simti nesigur de cate linii /mm itzi reda obiectivul de la aparat."

Publicat în 21 noiembrie 2005. 5274 vizualizari. 0 comentarii