en en | ro ro

In iulie 1981 s-a organizat in Romania o manifestatie sportiva de importanta mondiala. Cel putin asa trambitau ziarele vremii despre Universiada.
Organele au decis ca Obiectivele sa fie strasnic pazite, doar Lupta de Clasa se Ascutea. Barbatii cu studii superioare intre 30 si 40 au fost pusi la dispozitie in acest scop. Ca arhitect, am fost cooptat in grupul de garzi patriotice care pazeau strandul Tineretului.
Se faceau 2 ture pe zi. Iar paza era Severa. Toate usile la vestiare erau incuiate cu lacate. La coltul fiecarei cladiri statea un inginer imbracat in garzi sa observe aparitia Dusmanului. Fiecare grup era Coordonat de un tanar absolvent al scolii de militie. Aveam un prostovan, terorizat de iminenta unei inspectii.
Ca deobicei aveam cu mine aparatul de fotografiat si un film de rezerva, desi era o plictiseala cumplita si nu aveai ce poza.
Pana cand intr-o dimineata au aparut 2 militieni mai mari, au marait si au plecat. Lumea s-a relaxat. 2 ingineri i-au spus prostului ca poate va fi decorat.
Colegii s-au apucat sa joace tenis, s-au dezbracat de uniformele de garzi, fara a-si scoate basca cu stema. Militienii au venit sa se uite, cu kalasnikoave la gat.
Am facut cateva poze pana am terminat filmul.

paza%20Severa%20Universiada.jpg

Cand sa-l schimb, am constatat ca n-aveam altul.
Nu mai era interesant si m-am relaxat.
Spre ora plecarii, a aparut un batran cu marfa. Avea la vanzare costume de baie supra-elastice, de proasta calitate. Noi am refuzat, dar junele militian era atat de incantat de ziua buna, ca s-a hotarat sa le probeze. Era cunoscut de prost, alt militian il tachina mereu. I-a zis ca ii ia armamentul daca il lasa jos.

Nataraul si-a scos pantalonii si a probat 2 costume de baie prea stramte, peste chilotii tetra obositi, cu automatul in stanga, folosind doar dreapta si contorsionandu-se. Cu bocanci in picioare, uniforma, chipiu, dar cu fundul gol si automat in mana era de un comic irezistibil.
Si nu mai aveam film la mine.

Poate ca cele mai bune poze ar fi fost acelea pe care le-am ratat.

Publicat în 09 decembrie 2008. 5838 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   aprilie 2024  (0)
   martie 2024  (0)
   februarie 2024  (0)
   ianuarie 2024  (0)
   decembrie 2023  (0)
   noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss