en en | ro ro

Sa intelegi /simti ce se va intampla, inainte sa se intample, iti da un avans, minim poate, totusi o sansa ca sa ajungi la locul potrivit, inainte de momentul potrivit.

Pasionatii de hochei pe gheata citeaza din filozofia lui Wayne Gretzki : Patinez incotro va fi pucul, niciodata catre locul unde a fost. Si la biliard singura sansa de a te impune este sa iti pregatesti lovitura viitoare inainte de a lovi bila de acum.
Marii jucatori de tenis isi anticipeaza fiecare lovitura. Altfel nu ar ajunge mingea care vine uneori cu 200 km/ora, 56m /secunda. Un om, plecand de pe loc, nu atinge 10m/s dupa 13m. Doar Usain Bolt a depasit aceasta viteza, pe distante de 100-200m. Ca si in fabula lui La Fontaine, secretul este sa intelegi, sa poti pleca din vreme. Nu sa fugi atunci cand este prea tarziu.

Ca sa faci o fotografie buna trebuie sa ajungi in locul cel mai favorabil cu aparatul pregatit, cu capac scos, expunere corecta. Sa apuci sa faci o poza inainte de momentul culminant, ca sa poti face toate corecturile necesare.
Automatisme si programe sunt foarte departe de perfectiune.
Mai ales in situatii deosebite nu ne putem incredinta total in ele.

Toate acestea trebuie facute inainte ca oportunitatea reala sa survina. Altfel e prea tarziu. Si toate acestea se bazeaza pe cunosterea /intelegerea subiectului, dar si pe imaginatie. Poze facute din interiorul comunitatii vor fi mai interesante decat vanate din exteriorul ei.

Publicat în 21 ianuarie 2009. 5055 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   noiembrie 2023  (0)
   octombrie 2023  (0)
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   iunie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss