"Cine stie, face. Cine nu, ii invatza pe altzii", se spune intre cadrele universitare de la anii mici.
Pe webb potzi gasi orice parere. Si ca-i alba si ca e neagra. Din citit, nu poti deosebi ce este adevarat, de ce e doar presupus, daca nu interesat.
O prezentare agresiva pare sa dea dreptate autorului. Desi cate-odata cele spuse sunt gaunoase. Pe forum fotomagazin e tot cam asa. Activisti entuziasti scriu acolo si 100 mesaje pe luna. Sunt indignatzi si dau referintze din dpreview.com, adresa cu 50% informatzii interesate. Informarea cu prioritate, platita uneori, nu trebuie confundata cu pricepere reala, ca expert. Fotografia nu pare sa-i intereseze pe cei mai multzi. Discutziile tehnice sunt mult mai animate si aluneca in directii fara legatura cu pornirea. Persoanele Active vor sa-si expuna cunostiintele largi. Agresivitatea este modalitatea aleasa cel mai des. Iar argumentele sunt inlocuite cu vorbe in vant. Respectul reciproc este sublim, dar lipseste cu desavarsire.
Am o propunere. Sa apara si o lista de site-uri cu informatzii credibile. Iar lista sa fie structurata de la inceput pe teme si pe 4 nivele. Punand diferite site pe nivel, cine vrea sa afle ceva sigur, se poate documenta direct.
Despre obiective, de exemplu:
1. Informare primara, site x
2. Informatzii nivel consum revista Chasseur d'images, afisate in premiera pe :
http://www.dpreview.com/
3. Nivel peste mediu, revista Popular Photography sau mai inainte la :
http://www.luminous-landscape.com/
4. Nivel expert, cat o mai fi :
http://www.imx.nl/
Sau pentru calitatea cardurilor CF, nivelul expert poate fi la :
http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007
Marea majoritate a site cu super-recenzii s-ar incadra la nivelul 2. Spre 3, in cel mai bun caz.