en en | ro ro

Si cu sergentul zece, cum scria Cosbuc. Un var de-al lui Burebista, fara carnet PCR, a dat prima gaura in macaroane, cu bormasina din dotare.
Conform bunelor traditii dace, l-au trimes direct la tzepe in Piata Victoriei.

la tzepe.jpg

S-a ales praful si cioburile de aceasta proritate mondiala.
Noi romanii, suntem cei mai tari si mai destepti. Un aspect al frustrarilor locale e tendinta de a revendica prioritati mondiale. Chiar si in unele domenii in care romanii nu au existat. Si nu vorbesc de anii 1900, cand alde Vuia, Vlaicu si Coanda o meritau cu prisosinta.
Poate si relatia prea lunga cu Marea Uniune Sovietica ne-a influentat. Si ei au specialitati locale. Cel mai mare pitic din lume era desigur piticul sovietic.
Camil Camilovici Camilov a inventat camila.
Popov Descoperise radioul. In vizita acasa la Marconi.

Fotograf initial de reportaj, suedezul Lennart Nilsson, leader mondial in (micro)fotografii stiintifice, a redat incredibil (in culori conventionale) detaliile microcosmosului uman.

http://www.geocities.com/akramjfr/photography.html

Din 1953 a publicat in Life, fazele dezvoltarii embrionului uman. In 1965 a aparut celebra lui carte, Nasterea unui Copil. Tradusa in 20 limbi, cartea vanduta in 50 milioane exemplare a schimbat perceptia mondiala asupra vietii, inainte de nastere. Unele imagini sunt marite de 600 mii de ori. Fotomicrografii de asemenea calitate au permis medicilor o intelegere mai buna a fenomenelor. E considerata cea mai importanta contributie in imaginea medicala de la desenele lui da Vinci. In 1974 a primit premiul Karolinska, supranumit si micul Premiu Nobel.

In acele vremuri informarea era Sublima in Romania. Lipsea cu desavarsire. In 1975 au aparut, reproduse in Paris Match, 2 fotografii de Lennart Nilsson. In 1976, a aflat ceva dl.Doctor Goe din Bucuresti. Nu i-am retinut numele. Nu intelegea franceza.
Sustinea ca I S-a Luat pe nedrept premiul Nobel.
Nu stiu exact ce a crezut, nici cat a priceput. S-a dus glont la un mare specialist in fotografie medicala, bardul de la Barca, Adrian Paunescu.
In Flacara au aparut articole incendiare: "Romania furata la premiul Nobel." "Noul caz Paulescu."
Au protestat la ambasada suedeza ! Asta le-a fost fatal.
Scandinavii au raspuns si totul s-a fasait imediat. D-l Goe nu citise nici prospectul sculei. Microscopul electronic cu care lucra dansul era conceput pe efect Lennart Nilsson.

Centenarul Hasselblad din 2006 are 2 sectiuni.
http://www.letsgodigital.org/en/news/articles/story_6834.html

Spatiul extern, cu imagini de la NASA.
Si spatiul intern, clisee noi facute de Lennart Nilsson, care isi continua activitatea la 83 de ani. Conferintele sale cu proiectii de imagini sunt mari sarbatori la facultatile medicale de prestigiu.

Parlamentarii romani sunt si Mai Egali.
Ideea perchezitiei ii cam teroriza pe alesii cu musca pe caciula. Reprezentanti ai puterii si opozitiei au evitat impreuna precedentul. Unii au lipsit. 60% cu constiinta patata, au preferat vot secret. Asa si-au pastrat privilegii, ascunse electoratului propriu. S-au plasat deasupra legii, sfidand constitutia si cetatenii. Precum porcii din Ferma Animalelor lui Orwell, alesii duplicitari s-au considerat Mult mai Egali, decat alegatorii lor.
http://www.mondopolitico.com/library/animalfarm/animalfarm.htm

Noi, romanii suntem de vina. Nu i-a ales altcineva !
Izolati, ne credeam buricul pamantului, cei mai grozavi. Am vazut si cum este la altii. Parca nu mai suntem atat de incantati de noi.

Publicat în 09 martie 2006. 5791 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss