en en | ro ro

Traim in plin absurd, desi Kafka nu era de origine roman. Nimeni nu a murit de ridicolul situatiei in care s-a pus singur. Persoane importante, nu dau nume, isi confunda visele cu realitatea :
"Razboinicii mei o sa invinga cu 3-0 ! Am dat 2 Milioane de euro la Muntele Athos. Sa fiu sigur ! "
Numai ca REAL_itatea este diferita de visele Vip-urilor noastre.
Gasiti si alte pareri la :
http://www.jurnalul.ro/articol_64261/hai_sa_fim_realisti_.html

Cate-odata, victoria poate fi cumparata, mai ales in Romania. Dar in Europa, de cele mai multe ori, nu. Vin cateva stele ale Realului. Despre care Specialisti ne asigura ca sunt la apusul carierei. Se joaca cu Razboinicii Luminii, pe care ii umilesc in joaca. Sunt din alta galaxie. Unde ca sa ajungi in varf, trebuie sa-ti faca placere ce faci. Si un mercenar poate urca mult. Doar cu munca, fara talent nebun si tenacitate nu va ajunge in varf !

Acolo sus, se vede imediat ce este facut din placere si din convingere. Situatia este similara si in fotografie. Daca iti place ceea-ce faci, si o faci din ce in ce mai bine, s-ar putea, dupa 20 de ani sa ai cota internationala in crestere. Si nu pot sa nu ma gandesc la amicul meu Cosmin.

Ce este facut la comanda e mai putin deosebit, cu expresie scremuta. Unele stele locale sunt orbite de admiratia suporterilor de ambe sexe. Nu realizeaza ca succesul lor e artificial, fara nici-o rezonanta. Gustul Vip-urilor romanesti nu are relevanta. Mai ales in creatie. Doar in succese minore, mercantile, gen marele (remarcat doar aci) Hennessey.

Pentru ca am inceput paralela cu fotbalul, reamintesc ca echipa de rugby, platita a suta parte, s-a calificat a 6-a ora consecutiv la Campionatele Mondiale. Nu va avea acolo o viata usoara. Dar nici nu se va face de ras, ca analfabetzii cu fitze din fotbal. Desi oricine ar putea primi si o a doua sansa, daca o merita.

Publicat în 19 octombrie 2006. 4172 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   decembrie 2021  (0)
   noiembrie 2021  (0)
   octombrie 2021  (0)
   septembrie 2021  (0)
   august 2021  (0)
   iulie 2021  (1)
   » toata arhiva

rss