en en | ro ro

Multi considera fotografia ca o vanatoare de imagini. Nici nu este de mirare. Stramosii nostri au trait milenii ca vanatori-culegatori. Chiar si noi am ramas cu acest reflex. Care nu este mereu cel mai potrivit si te pune direct in relatia Din Afara, fata de subiect. Acesta atitudine este comuna la tineri si in presa mediocra. Poate si la ziaristi buni, prea grabiti.

Fotografi peste un anumit nivel au atitudini mai apropiate de pescuit. Are balta peste, dar pentru o captura speciala trebuie sa dai nada, sa revii des, sa cunosti locurile, sa cunosti subiectul, sa astepti lumina, momentul cand cele toate dorite sunt convergente. Si mai ales sa poti anticipa imponderabilul, care transforma pozele bune in fotografii deosebite.

Am fost cu grupul Bucurestiul meu drag intr-o plimbare cu trenul. Presa ne pandea din compartimentul alaturat. O domnisoara, poate bine intentionata, era dezamagita ca cei 2, care i se pareau interesanti de urmarit, nu pozau cu frenezie tot ce exista in jur.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856889/Plimbare-de-o-ora-cu-trenul-prin-Bucuresti/

Aceasta ar fi fost o atitudine adolescentina, manata de speranta ca mai multe declansari in jur duc la mai multe poze bune. Dar nu este deloc asa.
O fi un nivel la care conteaza diferenta intre cei care vaneaza 2 vrabii si cel ce loveste 3. Dar exista si nivele la care esti intrebat simplu ? Cate capturi de 100kg aveti in portofoliu ? Sau ar putea conta doar cele peste 1000 kg? Desigur ca vorbesc la figurat.

Fotografiile cu adevarat bune sunt obtinute la intalnirea dintre neprevazut, cunoastere si intuitie. Ma amuza real acele excursii ca prilejuri de viata sociala si de a-ti cunoaste mai bine orasul natal. Sunt iesiri de cunoastere si de recunoastere.
Ocaziile reale de fotografii peste medie apar poate doar intamplator.

Sunt si alte intrebari posibile :
Aveti un stil propriu sau le practicati pe toate, care cum da mai bine, de la caz la caz ?
Ce nivel de recunoastere internationala aveti ? Nu conteaza ce zic prietenii de pozele dvs, conteaza ce scriu specialisti, recunoscuti international.

Si o nota. Cam toate work-shopurile se fac spre asalt. Acesta nu este neaparat un punct negativ. Nici nu pot fi facute altfel, sunt experiente de cunoastere si explorare, necesar a fi parcurse. Dar exista si alte paliere superioare, pe care trebuie sa le urci singur.

Publicat în 28 iulie 2009. 5137 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   decembrie 2023  (0)
   noiembrie 2023  (0)
   octombrie 2023  (0)
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss