en en | ro ro

Minciuna atragatoare e mai interesanta decat adevarul plat. Minte-ma frumos ! O scoala buna de minciuna a fost regimul comunist. Oameni, de jos si de sus, sustineau o realitate paralela.
Raposatul dictator sarb Slobodan Milosevici era international renumit pentru placerea de a minti fara rusine. In interes national, chipurile. Dupa Nicolae Ceausescu, cel care ducea Romania spre Noi Culmi de Civilizatie si Progres, am avut si noi parte de specialisti in domeniu.
Mai intai Ion Iliescu : Emanatia revolutiei la care nu a participat. A luptat cu teroristii. Care nu au existat. A chemat mineri sa planteze flori in Piata Universitatii spre binele natiunii. Nu i-a chemat. Au venit singuri din constiinta civica. El doar le-a multumit. Etc, etc.

Liderul actual e Adrian Nastase, cu minciuni Bombonate, fara egal. Cand minte, lui Pinocchio ii creste nasul. Nepotului ii cresc depozitele din cont. Curat, nu e vinovat de trafic de influenta, taxa de protectie ca Al Capone, delict de initiat, etc. E Cinstit, jertfit pentru binele natiunii. Ghinion. S-a casatorit cu o fata cu stare materiala buna, care de 2 ani si sustine ca devin miliardari. Glumea : vorbea de lei. Dusmanii i s-au coalizat, ca sa ii atarne de gat ghiulele inventate :

Blocul din Zambaccian nu exista. Era o groapa de gunoi. Trebuia platit sa o asaneze. In zona si-au facut de cap necunoscuti : S.Sechelariu ii construia lui Ion-I.Tiriac casa. Ametit de drog, acesta i-a facut-o cadou lui Andrei Nastase. Jianu n-avea ce face cu sute mp. termopan. AN le-a depozitat doar. Spatiul l-a facut mai intim cu tablouri. Nu sunt originale, ci reproduceri ieftine !
Acum vrea sa vanda depozitul de reproduceri. Cheltuielile mari (famelie mare, remuneratie dupa buget mica) le-a mai echilibrat din mostenirea matusii. Venita cu bijuterii de sute mii de euro din Erevan, spune Nepotul. Oare ? Sub Stalin, nici mustele nu mai treceau Prutul nevamuite.
Matusa Tamara era dibace. A facut milionul de euro din pensie. Sume indecente s-au bulucit in contul ei. Din ziua in care a desemnat-o la notar, ca mostenitoare unica, pe d-na Dana.
Desi corabia lua apa, de la povara matusii Tamara si blocului Zambaccian, deputatii PSD si altii au votat in bloc, protejandu-l de scufundare. Cum sa-i intre in casa procurori si experti. Daca vre-un dusman i-a strecurat pe sest, panze in original, de multe sute de mii de euro ? In discurs, la Camera Deputatilor, resentimente si frustrari razbateau din fiecare vorba. E de inteles, cumva.
Sa te scoata Moralistii mariani, Oprisan si Vanghelie, e culmea ! Au cerut ca cei manjiti sa plece, sa-i lase pe cei Curati sa continue politica Sociala. Tocmai ei, care Este !

Si fotografia romana e presarata abundent cu minciuni atragatoare.
Fotografi straini, ce au vazut-o, considera Romania raiul fotografiei. Tara saraca, plina de humor.

lumi paralele.jpg

cioara vopsita.jpg

In locul unde realitatea depaseste fictiunea, Mari fotografi locali aleg falsificarea realitatii. Castiga mai bine din advertising, cu science-fiction Photoshopat. Au generalizat aceasta reteta.
Iar Gabriel Henessey Le Scoate Atat de Bine pe fetele Frumoase de la ProTv.
E considerat (de ele) cel mai tare din parcare. Asa o fi ? Am mari indoieli, de la Autenticitatea unui make-up pe tema copiilor de refugiati, facut sa castige notorietate si mai ales bani.
Pana si vechiul meu prieten D.D vaneaza fragmente pasuniste in realitatea, pe care nu vrea, nu mai poate sa o primeasca. Uneori realitatea aceasta chiar nu ne place deloc. E foarte adevarat.

Oare ce ati fi vrut ? Sa se fi laudat Ceausescu ca a pus pe butuci economia tarii ? Nici lui nu ii placea Realitatea Socialista.
Insa realitatea va castiga intotdeauna, spunea un mare fotograf.

Publicat în 17 martie 2006. 5018 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss