en en | ro ro

Intr-adevar, fostul regim de cosmar, din care nu am iesit inca de tot, nu mai este de actualitate. Dar lucrez la un proiect ambitios, legat de acea perioada, care incepe sa prinda conturul final. Evident, de asta sunt preocupat acum. Nu degeaba se cheama Fotografii Interzise.

Cine vrea sa isi se schimbe viitorul, ar trebui sa isi cunoasca mai bine trecutul. Ar intelege de unde le vin frustrarile romanilor : din sperante neimplinite, asteptari zadarnice, din sentimentul ratarii personale. Nu-i asa, stimabile care semnezi L.T. si te lauzi non stop ?

De ce le place sa ii vorbeasca de rau pe altii. De ce multi fug de responsabilitate, in tara in care 9 directori din 10 sunt numiti politic. Si o dau in bara, in proportie de mase; se apuca sa schimbe lucruri, inainte sa le inteleaga, conform principiului clasic : Ieremia, Oiste, Gard.

Mari Proiecte promovate in regimul totalitar au avut efecte contrare celor scontate : agricultura intensiva din Insula Mare a Brailei, barajele de pe Dunare, care ne distrug micul litoral, cartiere cu blocuri confort 4, adevarate bordeie din beton, mai mizere vara si mai inghetate iarna.

Asa e cu fotografia : ce faci cu pasiune iese din ce in ce mai bine. Poti lucra cu scule marete, pe bani. Sunt sanse sa iasa din ce in ce mai sters, cand faci numai exact pe gustul clientului. Acum 2 adrese pentru profesionisti :
Hasselblad la a 4-a generatie DSLR, cu noul model, H3D-II :

http://www.hasselblad.com/news/hasselblad-launches-the-h3d-ii.aspx

Si un aparat, aparent modest, neasteptat de performant in fotografia pe viu :

http://digitaljournalist.org/issue0709/camera-corner-the-leica-m8-on-assignment.html

Apar si samples D3, care pare a stapani contralumina si contraste mari, pe lumina slaba :

http://www2.xitek.com/collection.php?action=docollection&username=%B7%F7%CF%FE%C9%E3%BC%C7&pagenumber=

 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2020  (0)
   august 2020  (0)
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   aprilie 2020  (0)
   » toata arhiva

rss