en en | ro ro

Capitala exprima mai degraba tendintele decat realitatile. Poti intalni oameni de cultura cu educatie desavarsita, multi oameni obisnuiti, dar si golani. Si exponenti ai evului mediu neadaptat, in Dacii papuc mizere din Giurgiu si Vrancea, dupa fier vechi si ce s-o mai gasi.
Babilonul Romaniei, Bucurestiul nu are nevoie de turn Babel. Ca sa se ia la harta, bucurestenii au alta metoda : ies cu masina in targ. Vinovatii pentru haosul din trafic sunt tratate si de altii :

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=16221&art=40025&cHash=03e28e2b9a

Dezastrul oraselor mari este expresia cumulata a : incompetentei oamenilor de la conducerea serviciilor publice, obisnuintei multor soferi de a incalca orice reguli, mai ales taximetristii si acei cu masini scumpe, dar si a nepasarii politistilor, care mai degraba nu fac absolut nimic. Cred ca 80% dintre ei sunt platiti inutil : se fac ca nu vad acele masini peste 25.000 de euro.


Singura cale de a evita nebunia este sa mergi pe jos, sau cu transportul in comun, iar daca ploua, sa iei metroul, care nu intalneste gropi si intersectii.
Treceam, prin ploaia persistenta, spre Metrou, pe strada Uruguay. Desi plina de bloace sumpe, facute cu entuziasmul speculei imobiliare, acolo au mai ramas cateva casute modeste, la curte. Calcam atent, incercand sa evit baltile marete.
Direct prin gard vine de-odata un val mare. In curtea unei case, dupa gardul din deseuri de tabla, o rata dolofana se balacea vesela in balta adanca de la intrare.

Am aflat ca romani neinformatii il considera cel mai mare conducator din istorie pe Ceausescu.

Sub conducerea caruia s-a distrus totul din incompetenta : economie, invatamant, justitie, dar si mentalitati. Ar trebui reamintit ca Metroul, considerat una din ctitoriile lui, de fapt o realizare cu mari sacrificii a romanilor, are si el mari probleme.
Absolut toate defectele sunt Meritele Ctitorului inept.

Are trasee stupide intre fostele platforme industriale, desi acestea n-au luat metroul nici-odata. Nu in Industriilor trebuia sa mearga Metroul, sau la IMGB, ci in Drumul Taberei, Titan, Balta-Alba, etc.
Si Metroul a fost facut cu economii care s-au dovedit risipa.
A fost facut un sant pe Magheru. I se spunea chiar Shantz Elisee.

Trenurile au instalatii electrice precare, care duc uneori la incendii periculoase. Infine, metroul intalneste alte ctitorii, la fel de inepte. O zicala a anilor 1985 spunea : Argesul se varsa in Dunare si Dambovitza in Metrou !
Chiar asa, in Piata Unirii, raul subteran, ce merge intr-o caseta de Beton, este sifonat peste Metrou. Exact ca un lavoar sau WC. Oricine stie ca sifonul se va infunda. Pe acolo trec si trunchiuri enorme de copaci, la ploi mari.
Problema este nu daca, ci cand se va intampla asta.

In caz de seism, lacul Morii ar matura 25% din oras, odata cu barajul, facut conform indicatiilor. Doar cand vor avea loc asemenea nenorociri, oamenii amarati si neinformati vor afla exact cum stam cu Realizarili Maretze.
Si sa ne fereasca Dumnezeu de asemenea informatii.

Publicat în 07 decembrie 2007. 9087 vizualizari. 0 comentarii