en en | ro ro

Capitala fostului departament Roussillon are 120 mii locuitori.
USAP, echipa locala, este campioana a Frantei la Rugby; are si un roman in formatie, pilierul Tonitza. Surprinzator orasul e bilingv, multi locuitori sunt catalani.
Barcelonezii se simt aici ca acasa. Pictorul Salvador Dali a propus gara din Perpignan ca centrul universului. Si asa a ramas scris, acolo.

In Franta sunt 3 mari festivaluri de fotografie. Luna fotografiei de la Paris, in noiembrie, este o afacere. Multe hectare de sali se inchiriaza la mp. Vanzarile conteaza. Fiecare incearca sa frapeze publicul si sa faca cifre cat mai bune de vanzare.

Intalnirile profesionale de la Arles, din iulie in septembrie, au sute de expozitii si stagii de fotografie. Sa vezi work-shopuri cu nume mari. Sunt favorizate contactele la toate nivelele. Dar cel mai deosebit este Visa pentru Imagine de la Perpignan, festival destinat exclusiv fotojurnalismului.

Orasul, cu monumente minunate din secolul 14, Palatul Regilor de Majorca, catedrale, adaposteste odata pe an manifestarea fotografica cu cea mai vie atmosfera. Populatia in centrul orasului se tripleaza, iar numarul aparatelor fotografice la hectar creste de 20 ori.

Am stat in centrul istoric, intr-o casa simpatica inchiriata pe o saptamana, impreuna cu Arnaud, Bruno si Martin, foarte draguti. Foloseam bicicleta sa mai scurtam timpul si sa ne crutam picioarele, numai 1 euro pentru abonamentul pe o saptamana.

Bucataria, mai catalana decat franceza, are feluri mai grase sau prea dulci pe gustul meu. Am mancat bine si convenabil, cu cele 4 invitatii la "Buffet Dinatoire", supra-aprovizionate.

Publicat în 08 septembrie 2009. 3505 vizualizari. 0 comentarii

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   aprilie 2020  (0)
   martie 2020  (0)
   februarie 2020  (0)
   » toata arhiva

rss