en en | ro ro

Fiind cumva artificiale, nu sunt pentru ele, dar am remarcat de mult sensibilitatea domnului Axon. Mereu imi placeau lucrarile dumnealui. De curand, si-a facut publica o serie :
http://www.axonphoto.com/water_moods/

Aceste pozele sunt facute din dorinta de a flata gustul celor fara gust, dupa parerea mea. Inspiratia din Mc.Kenna este prea transparenta. Doar ca maestrul nu amesteca nici-odata derularea luminii in timp cu Photoshop ieftin. Nu sunt impotriva mixarii cand este creativa. Dar excesul necontrolat ma deranjeaza. Cu toata sensibilitatea prezenta, numarul 3 devine comic : jos apa este pozata cu timp de minut, sus norii sunt inghetati cu sutime de secunda. Un asemenea montaj e greu de suportat pentru oamenii cu privirea exersata.

D-l Gicu are dreptate, numai imaginea 8 este fotografie. Celelalte sunt poze facute dupa reteta altora. Or fi ele frumusele, who cares ? Nu e aceeasi apa, nu-i acelasi unghi, nici lumina. E copiata intocmai doar ideea, ideea altuia. Neplacut pentru Al.A, dar adevarat. Am avut cateva experiente in aceasta toamna. Fotografia fine-art nu e considerata creatie in Amsterdam. Se vinde duminica, la piata, ca decoratie interioara sau ca suvenir.

http://www.baciar.com/amsterdam/home.html

Preturile de pe site sunt bine reduse in Leidseplein.
Coordonatele le am de la autor, constient ca face si marfa de larg consum. Are el si fotografii pe site, dar nu le amesteca. Inclin sa le dau dreptate olandezilor.

Si mancarea de cantina facuta dupa reteta e marfa de consum, nu are nici-o treaba cu creatia. Daca iti e foame e destul de buna. Dupa ani de educatie dupa ureche, multi confunda marfa de consum cu creatia. Unii o si prefera.
Vorba lui M.Dinescu :
http://www.cotidianul.ro/nu_trageti_in_pianist_lasati_l_sa_se_mpuste_singur-59280.html

Dar iata cam ce expune de azi muzeul Guggenheim NY :
http://www.guggenheimcollection.org/site/artist_work_md_203_2.html

Mai multe lucrari ale doamnei Opie la :
http://www.regenprojects.com/artists/catherine-opie/

Lucrarile nu trebuie sa fie frumoase, cat sa fie originale. Ideea principala este ca iti trebuie un proiect personal unic, sensibilitate si enorm de multa munca ca sa treci dincolo de ce au facut altii, inaintea ta. Goana dupa succese rapide are doar efecte locale, in societatea necultivata romana, cum ar fi Liternet si nu numai. Fotografiile care flateaza merg cel mai bine la doamne trecute :

http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/822383/Gabriel-Hennessey-viata-printre-femei-frumoase/

Si fotografia panoramica de jur imprejur e la fel : o alta reteta de succes, pana una alta. Jan van der Woning e seful asociatiei olandeze a panoramistilor :

http://www.jan-van-der-woning.nl/engels/layout.htm

Publicat în 28 septembrie 2008. 3339 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   august 2020  (0)
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   aprilie 2020  (0)
   martie 2020  (0)
   » toata arhiva

rss