en en | ro ro

Tanar, eram pasionat de fotografii dinamice, cu sport si cai. Prin 1975 am cerut permisiune sa fac poze la hergehelii. Directorul Centrului Crestere si Calificare Cai de Rasa, dr. Apahideanu, a fost placut impresionat. A dispus ca tot ce vom solicita, sa fie pus in practica. Ne-a cerut sa ii pozam si armasarii, in scop stiintific si comercial. Se vindeau in alte tari.

Mergeam 3 zile, in 2-3, cu casa si trasura asigurata. Si figuranti patrupezi cat cuprinde. Doar de provizii trebuia sa ne ingrijim. Civilizati, din zeci de filme, ofeream la CCCR 3 mariri 13/18. In 1976 am fost la Cislau. Una dintre pozele mele cu armasari i-a placut mult doctorului. Pe standarde fotografice nu ar fi cine stie ce. Dar daca copitele trec deasupra botului, la cabrare, inseamna ca armasarul are un fizic extraordinar, forta si viteza.

armasar%20cabrat%20Cislau.jpg

Varul lui a scris o carte, De la Ducipal la El Zorab, cu prezenta calului in arta, poezie, pictura, sculptura. In carte era reprodusa si acea poza, cu numele autorului. Coperta era un decupaj din poza. Niste baieti intreprinzatori au facut maiouri galbene din bumbac cu acea silueta de cal : Venus-Mangalia, scria dedesubt. Se vindeau pretutindeni. Prinde orbul, scoate-i ochii.

Ati auzit de campania Evenimentului Zilei, binevenita, de desemnare a unor simboluri ale tarii. Pe strada, domnisoare costumate a la Pompadour, ofereau fluturasi referitori la campania Ev. Zilei. Primarul din Mogosoaia solicita voturi pentru Mogosoaia, cu reclama pro-turisti acolo. Pana aici toate bune, dar ca reclama au folosit o fotografie din avion, care imi apartine.

Mogosoaia%20Minune.jpg

Link-ul cu http://www.expres.ro/article.php?artid=318863 a disparut acum.
D-l Precup, primarul Mogosoaiei, stie ca romanii au depasit statutul vanatori-culegatori din comuna primitiva. A cules poza din dosarul de ajutor european, folosita ca reclama turistica in folosul fundatiei proprii. Iar Legea nu poate fi incalcata sub pretext de necunoastere.
In revista Punctum, format pdf, la pag 61-62, apare poza din mai 1996, cu povestea ei :
http://www.punctum.ro/punctum_magazine.php
Bof, vad ca si acest link este suspendat. Infine.
Ziarele de unde sa isi recruteze angajati, cand multi ziaristi nu au depasit copy and paste. Au oroare de proprietatea intelectuala. Le ingradeste libertatea de a culege si folosi neplatit ce gasesc pe net. Chiar si in publicatii cu staif se intampla des asta. Iata a 2-a poza de la :

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=18168&art=43834&cHash=7e8c3df9af
Cea cu Printul Nicolae in 1992, alaturi de bunicii lui. Parca ar fi asemanatoare cu aceasta :
http://www.ap-arte.ro/images-archives/archives/2006/05/fotografii_deos.html
Ce redactori simpatici.
Am avut poza furata si in Romania Libera, pe 25 august 2007. Culmea, chiar cea de dedesubt, cu domnii Diaconescu si Constantinescu la inviere. Si au renuntat la ea imediat ce i-am anuntat. Doar nu erau sa o plateasca.

Publicat în 05 martie 2008. 5768 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss