en en | ro ro

Unul cate unul, pentru interese meschine ale momentului.
Patrimoniul istoric al tarii a fost mai intai batjocorit de un dement, aprobat de pupincuristi. Apoi activitatea a continuat, in scopuri Lucrative.
Si oameni care nu isi iubesc orasele considera ca aceasta este o afacere profitabila. Cui ?
Inchipuiti-va investitori care propun demolarea Big-Ben, pentru a construi imobile de birouri cu specula imobiliara in Londra. Stigmatizati public, nu li s-ar mai aproba nici-un proiect vreodata.

Pentru ca lucrurile sa se schimbe, ar fi nevoie de o schimbare pozitiva a mentalitatii noastre. Ca sa reusim asta, avem nevoie sa tragem, toti, in aceeasi directie. Sunt necesare 2 conditii : ar fi nevoie de un proiect comun, bine primit de larga majoritate, dar inainte, este nevoie de colaborare sincera si de renuntarea la agresivitate.

Aceste schimbari ar reusi doar odata cu evolutia sistemului de educatie romanesc, total depasit. Invatatul pe de rost a inlocuit logica si retorica. De la un anumit nivel conta dosarul. Sotia activistului la sat, sau a militianului, devenea invatatoare.
Crestea el pe scara sociala, urca si ea. Pana la nivelul Academician doctor-inginer, desi nu avea nici 2 clase absolvite.

Calitatea a fost progresiv inlocuita cu cantitatea. Si nu s-a schimbat mai nimic de multi ani. A scazut calitatea invatamantului in scoli, dar s-a intarit sistemul de meditatii platite de parinti, unde copii primesc analize si texte, care trebuie invatate pe de rost.
Poate ca mai sunt dascali buni, desi platiti mizer, si nimeni nu mai face apostolat.

Dovada lipsei calitatii invatamantului romanesc este calitatea deplorabila a modelelor propuse tinerilor, mai ales prin media : de la mitocani pana la interlopi, toti cu putina scoala.

Vreau sa devin vedeta Playboy, sustin fetite de 11 ani. Sa se dezbrace pe bani, adica.
Sa furi si sa nu fi prins era unul dintre idealurile romanului simplu, scria Draghicescu.
Cand vezi urcand infractorii pe scara sociala, poti ajunge sa crezi ca acesta este idealul. Calitatea submediocra a invatamantului a favorizat aparitia scolii paralele, finantate de parintii cu posibilitati, insa inaccesibila celor cu mijloace modeste.

http://www.adevarul.ro/articole/invatamantul-romanesc-pe-cale-de-disparitie.html

Scandalul Universitatii favorizate Spiru Haret, lider al invatamantului La Distanta, arata varful aisbergului, intr-o tara in care valorile sunt desconsiderate in favoarea unor aranjamente murdare, avantajoase altora. La distanta, cuvintele nu prea invata pe nimeni. Se invata mai usor din experienta de viata.

http://www.romanialibera.ro/a160693/romania-un-loc-golit-de-valori.html

Publicat în 29 iulie 2009. 5311 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss