en en | ro ro

Textul e scris urmare unei mini Dezbateri pornita de la un supra-entuziast sa scrie o revista de fotografie gratis. In Romania exista deja revista Photo-magazine, tiparita in conditii excelente, cu materiale interesante externe. Dar materialele ei locale sunt de regula (sub)mediocre, nu depasesc nivelul cunostintelor domnilor redactori.

Ca sa scrii o revista cu succes trebuie sa ai ceva interesant de spus. Sau sa fii un bun vanzator, sa le vinzi amatorilor ceva legat de visele dorite. Si ca sa predai un curs, sa faci un workshop este nevoie de asa ceva. Numai altruismul nu este suficient. Iar sfaturile cele Bune primite de la cineva incompetent pot fi periculoase.
Diplomele luate pe bani sunt bune de pus pe perete.
Dar este periculos sa ajungi, bolnav, pe mana unui asemenea Doctor. Amintiti-va de scandalurile din spitale.

Am activat 30 de ani in fotoclubul AAF, imi pot spune parerea. Cred ca fotocluburile sunt simpatice, un castig aparent. Pasionatii in fotografie sunt entuziasti sa socializeze intre ei. Multi nu au rabdare sa se catere singuri pe scara maestriei, prefera retete de succes. Sa vorbim pe sleau. Cei la nivel de note 1-3 viseaza sa faca poze pe retete de nota 5-6. La standard international, poze peste nota 6 dupa retete nu exista ! Vreti mediocritate, hai la fotoclub. Hai la workshopu Acela, unde vom Invata toate retetele.

Dar daca asa va place dvs, nu aveti decat !
In Romania, multi ii adora pe Dolanescu, Guta si Salam. Sunt liberi sa guste doar Adevarata lor arta, nu suporta nici Bach, nici Beethoven.

Mai nou particip la excursiile foto ale asociatiei Bucurestiul meu drag. Regasesc prieteni mai vechi si mai noi. Multumesc d-lui Barsan pentru idei si initiative. Sunt multi foarte draguti care vin acolo, si fete si baieti. Putini fac poze la care te poti uita si a doua oara.

Calea spre progres real are etape. Mai intai exersezi, trebuie sa poti duce la bun sfarsit proiecte personale originale. Cu aceaste ocazii iti clarifici interesul, iti formezi stil, chiar si rudimente. Pe masura ca interesul fata de unele subiecte se clarifica, iti imbunatatesti cunoasterea si relatiile cu comunitatea. Proiectele personale devin succese personale, realizate intr-un stil propriu.
Cati au incercat si au reusit asa ceva ?

La dezbaterea cu pricina, un tanar a rabufnit :
"Vino cu un proiect. Vino cu ceva. Orice."
Proiectele sunt creatie. Proiecte personale nu se fac pe net. Nu aveti decat sa incercati. Mai corect era sa spuna : Vino la noi cu un proiect altruist. Pentru noi, astia egoistii.
"Lasa-ne sa facem CEVA. Orice. Dar sa fie CEVA.
Sa incercam sa facem ceva, noi pentru noi.
Ca de la astia mari oricum nu primim decat mistouri."

Faceti baieti, faceti, cine va opreste ?
Da, sunt unii insuficient pregatiti sa primeasca altceva.

Cine doreste recunoastere publica, inainte de a avea vre-un merit este doar imatur.
Situatia nu se schimba daca imaturii sunt multi. Daca faci ceva prost, trebuie neaparat sa apara si laude ? Nu cred ! Mai cred ca fotografii ar trebui sa faca si fotografii bune, nu doar socializare. Acei cu pregatire de gradinita nu pot impresiona cadre universitare, pana nu reusesc sa ajunga si ei la acel nivel. Universitarii ar fi entuziasti sa converseze cu Scolerii, carora le e cam lene sa isi faca temele ? Si sa mai faca si proiecte impreuna ?

Ca sa ajungem pana acolo, ar trebui mai intai sa dovedim ca o meritam.
Sa stie si altii ca se pot baza pe noi. Ar putea exista unele site legate de preocupari la un anume nivel. Vor aparea sigur pentru avantajele economice. Succes.

Publicat în 02 februarie 2009. 5318 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   noiembrie 2023  (0)
   octombrie 2023  (0)
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   iunie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss