en en | ro ro

Am un D800, cu caracteristici spectaculoase, o rezolutie record /deseori inutil de mare, latitudine record foarte folositoare, AF ireprosabil si vizare foarte buna. Este capabil de o calitate fara egal. Orice rabat faci la accesorii ii diminueaza din calitate. Vrea cele mai bune obiective fixe, cele mai rapide carduri, cel mai bun computer, cele mai mari HDD. Are nevoie de ele. Si nu e deloc simpatic sa cari toate astea la drum lung.

Iti trebuie un aparat mai comod la drum. La plecare am imprumutat prin amabilitatea importatorului Skin un D3200, kit 18-55 /f :3.5. Proprietar de Fx scump, suport cu stoicism aparatul entry-level.

Intre nivelul 500$ kit si 2.800$ body diferentele sunt enorme. Modelul minimal este surclasat. Dar cum vroiam ceva mai usor, a fost bun si D3200 in lipsa de altceva.

Pot face doar un comentariu subiectiv. Nu prea vezi ce fotografiezi, vizarea pentamirror este mica si intunecoasa. Alta nu era posibila la acest pret. Nu vezi nici ce ai fotografiat. Are ecranul Lcd gresit calibrat, cu dominanta albastru-violet. La filmare, fotografie live-view, un ecran rabatabil e mai potrivit. D5200 si 5100 sunt asa, dar nu erau disponibile o luna.

Vizarea buna te ajuta la incadrare, compozitie. Folosesc D800 doar pe M, A, rareori S. Cu vizare beznoasa, am lasat D3200 in Program. Il treceam in prioritate viteza la timpi lungi, sau foarte scurti. L-am pus sa masoare spot, sa fiu sigur cum expune. Obiectivul mic este usor, are VR cu eficacitate neconvingatoare, cu deformatii sferice mari la 18mm, intunecos la 55mm.

Dar rezultatele nu sunt deloc rele pentru conditiile de folosire. Multumiri Skin. Imaginea e foarte buna la 200Iso, interesanta pana la 4000Iso, utilizabila la 6400. L-a plouat zilnic si nu a patit nimic.  AF functioneaza excelent la subiecte in miscare continua, la care incepatorii nu se descurca.

Review-urile nu testeaza aparate in situatii normale. Masoara (?) cat sunt de capabile, in conditii repetabile, de studio. Ce sanse ai sa obtii, in situatii reale, un procentaj mare din cat este capabil ? Nici cei care au facut testul nu stiu. Cred ca la D3200 procentul e cam mic.

Pentru un pasionat, 3200 e un aparat mediocru. Alegeti cel putin 5200. Raportul calitate /pret este mai bun. Iti face mai multa placere sa il folosesti. Reusitele iti dau satisfactii, insa ratarile nu.


Publicat în 03 iunie 2013. 5551 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » septembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss