en en | ro ro

Pasionatii de fotografie au mereu intrebari existentiale:

Ce aparat trebuie sa imi cumpar?

Depinde ce vrei sa faci cu el. Si nimeni nu stie mai bine ca tine asta. Daca nici tu nu stii exact, o frana in achizitii ar fi de bun augur. Mai bine practici - si o sa afli.

Ce obiectiv trebuie sa imi cumpar?

Poate obiectivul de kit: 12-500mm f:1,8-2,8, 50gr. Puneti copilul /nepotelul sa-l deseneze apoi sa il decupeze din bristol. Inchideti gura la tot cartierul, daca aparentele conteaza. Glumesc...

De ce nu ati probat aparatul QX?

Timpul meu e limitat. Acesta nu este un site de review. E plin internetul de site-uri care se intrec sa fie primii care au pus mana pe RX. Probez doar modele care ma intereseaza direct. Uneori raspunsul ar fi prea abrupt: - pentru ca nu sunt real interesat.

Cum pot face fotografii mai bune tehnic?

Cei cu asemenea ideal simplist au raspuns simplu. Pot folosi un Dslr ieftin cu obiectiv de kit, montat pe trepied. Incadrarea va fi mai precisa, punerea la punct va fi impecabila si claritatea asigurata de diafragma optimala, 5,6-8 pe format Apsc. Din pacate, idealul lor e sa faca multe poze “bune” in concediu. In acest caz, un compact este mult mai potrivit.

Cum pot sa fac fotografii mai interesante?

Nimeni nu m-a intrebat asta, pana acum.

Ar fi un raspuns. Sa revii sistematic la subiectele care te intereseaza pe tine. Pe masura ce le intelegi, ele si mediul lor, descoperi posibilitati si oportunitati graitoare.

E de dorit sa te concentrezi asupra esentei. Sa redai ceva cat mai graitor in cateva imagini, putine dar bune. Desi obiceiul cu maldarul gros de poze, mai degraba comune, nu a disparut.

http://www.nikonisti.ro/sunt-ghid-de-calatorie-romania/bucuresti 

A propos, stimatul dl.Eftene recomanda "cel putin f: 8" pe Nikon J, cu captorul mai mic. Nu exagereaza. Pur si simplu se inseala. Mai ales la imagini cu punere la punct la infinit. Diafragma 8 la formatul 1” are Dof echivalent diafragmei 22 pe 24x36mm, full frame.

In acest caz concret se observa mai bine relatiile bune cu cladirile inalte ale d-lui St.Tuchila. 


Publicat în 17 decembrie 2012. 7284 vizualizari. 2 comentarii