en en | ro ro

Cu conditia sa fie reala si deosebita.

Paparazzi sunt considerati cea mai de jos treapta a profesiei. In Europa de vest, ei se auto-numesc « rats », ca sobolanii care scarmana in gunoaie. Dintre maladare de poze de scandal publicate in tabloide, au ramas si cateva fotografii « iconice ». Muzeele, in cautare de ceva nou - mereu, expun si lucrarile deosebite ale acestor fotografi. Centrul Pompidou din Metz expune : « Paparazzi ! Fotografi, stele, artisti. » E o maniera de « serba » 50 de ani printre celebritati.

http://www.centrepompidou-metz.fr/en/paparazzi-photographers-stars-and-artists

Cateva fotografii au nevoie de « caption ». R.Galella apare cu casca de fotball american langa Marlon Brando. Cu un an in urma, acesta ii fracturase maxilarul cu un pumn.

Mick Jagger, langa prietena lui Jerry Hall, raspunde cu un gest elocvent.

Paul Newmann la volanul unui bolid, marea lui pasiune.

 

Si Ron Galella, himself, fioros. Din vara, cele 600 de lucrari ajung la Frankfurt.

Fotografi incepatori au o perspectiva asupra propriei « opere » similara cuiva ce sta intr-o groapa. Vad marginea aproape, iar varful « consacrarii » pare a fi la 2 pasi. Un alpinist incercat urca cu mari dificultati varfuri de 6-7mii de metri in Himalaya. El vede 8 miarii care se inalta ca niste turnuri deasupra norilor. Si intelege cat de mult mai are pana sus.

Am auzit des « artisti in iarba » care iti explica in detaliu cat de geniale le sunt « operele ». Dar n-au avut aparatul cel mai potrivit ! Desi nu aparatul era problema lor. Fotografii extraordinare pot fi facute si cu dotari foarte modeste. Iata una facuta cu telefonul :

Ca intr-o superproductie de Hollywood, populatia din Yarmouk /Siria asteapta distributia de alimente din partea UN.RWA.


Publicat în 06 martie 2014. 3583 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   aprilie 2021  (0)
   martie 2021  (0)
   februarie 2021  (0)
   ianuarie 2021  (1)
   decembrie 2020  (0)
   noiembrie 2020  (0)
   » toata arhiva

rss