en en | ro ro

Pentru a avea succes intr-o treaba grea, relaxarea este o conditie importanta. O repet.  

La Flushing Meadows, in semifinale feminine se intalneau locurile 1 si 2 din clasamentul mondial cu 2 italience, mai fara palmares, respectiv cu locurile 43 si 26. Ambele, foste jucatoare de dublu de varf, stapaneau perfect voleul si miscarea in teren. Mari favorite, Serena si Simona si-au subapreciat adversarele. Se gandeau deja la finala. Au avut surpriza sa fie invinse net, ambele, de adversare peste 30, fara victorii stralucite.

Dupa victoria asupra nr.1 mondial, Vinci a marturisit secretul : a vorbit cu Penetta. Nu aveau sperante. Dar au hotarat sa se bucure de semifinala nesperata. Cand esti relaxat esti si inspirat, descoperi rezolvari la probleme insolubile. Sa raspunzi adversarului considerat superior cu un joc castigator

Outsiderele au avut castig de cauza in fata favoritelor, prea crispate. Italiencele au fost obligate sa isi schimbe biletele de avion retinute. Dar Primul Ministru italian si-a luat bilet pentru NY. Titlul urma sa fie luat de o compatrioata. Italienii considera finala 2015 US Open la femei cea mai importanta realizare a tenisului italian, ever. Pe buna dreptate.

Spre deosebire de semifinale, Flavia Penetta si Roberta Vinci erau tensionate in finala. Premiile puse in joc pentru finaliste erau foarte mari.

http://www.usopen.org/en_US/news/articles/2015-09-12/pennetta_wins_first_grand_slam_singles_title_announces_retirement.html?chip=5?promo=media_wall

Nu-i de mirare ca Serena a injurat-o pe Vinci in semifinala. I-a «bagat mana in buzunar». Usor teatral, la primirea trofeului, Flavia Penetta si-a anuntat retragerea din circuit.

Si in fotografie, o atitudine relaxata permite adaptarea mai usoara la conditiile reale. Stressul si crisparea nu sunt sfetnici buni, nici in tenis, nici in viata.


Publicat în 14 septembrie 2015. 3035 vizualizari. 0 comentarii

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   ianuarie 2020  (0)
   decembrie 2019  (0)
   noiembrie 2019  (0)
   octombrie 2019  (0)
   septembrie 2019  (0)
   august 2019  (0)
   » toata arhiva

rss