en en | ro ro

Altuia nu-i face. Un standard moral minim presupune ca eviti sa faci altuia neplaceri. Te expui ripostei. Constitutii europene cuprind « Declaratia Drepturilor Omului » de la revolutia franceza: « Democratia este puterea poporului, in care fiecare face ce vrea. Atat Timp Cat Nu Dauneaza Altuia. » In constitutia romana lipseste aceasta conditie limita ! Guvernantii nostri nu doreau sa fie judecati pentru iresponsabilitate.

Regretabil, societatea civila este reprezentata si de cativa barbari

http://www.contributors.ro/reactie-rapida/cetateni-sau-brute-civism-sau-violenta/#.TxNp8Bp3dXk.gmail

Si in situatii simple, putin bun simt nu strica. V-ar place sa dea navala nesimtiti la dvs. acasa ? Alergand de colo, colo - cu aparate de fotografiat. Asa resimt enoriasii unei biserici intruziunea unui grup dezorientat, obisnuit sa faca ce le place pe strada, in interiorul unui lacas de cult. Cand « Bucurestiul Drag » isi depaseste masa critica, unii membri nu pot fi dirijati. Membrii de baza sunt bine crescuti si rezervati. Cativa nou veniti iau cu asalt fara discernamant « obiectivele », cu flash si agresivitate.

La polul opus, caricaturisti talentati incalca limite, fara respect. Asemanatoare crestinismului, religia musulmana propovaduieste iubirea de aproape. Dar are un numar important de imami fundamentalisti si intoleranti, care isi indoctrineaza credinciosii.

Un procent dintre acestia au probleme de incadrare in societate. Pe fond de frustrari si poate probleme pshice, cativa viseaza sa devina « Martirii lui Allah ». Dupa delicventa juvenila, merg si se « pregatesc » in Siria ; devin asasini. Nu exista nici-un argument in favoarea fundamentalistilor dezaxati, dar putea fi evitata provocarea lor publica. « Je suis Charlie ? » Pas tellement… Nu prea.

Premierul Australiei declara din 2008 ca « Emigrantii trebuie sa se adapteze, nu localnicii ». Cine nu se simte bine, nu are decat sa paraseasca noua tara. Si primarul musulman al Rotterdam le cere celor care nu respectă principiile libertăţii, să « îşi facă bagajele ». Să plece din Europa ; unde vor.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2907941/Moroccan-born-mayor-Rotterdam-tells-fellow-Muslims-not-appreciate-freedoms-living-West-pack-bags-f-live-TV.html

Respectul minim pentru semenii nostri nu restrange libertatea de exprimare. Lipsa de respect, in gluma, a primit replica criminala a unor delicventi. Si teama de noi atentate va reduce de fapt libertatile tuturor, in numele controlului si a sigurantei.


Publicat în 14 ianuarie 2015. 6094 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   iulie 2024  (0)
   iunie 2024  (0)
   mai 2024  (0)
   aprilie 2024  (0)
   martie 2024  (0)
   februarie 2024  (0)
   » toata arhiva

rss