en en | ro ro

Pe net, dreptatea pare de partea celor agresivi, impartasind convingerile majoritare. Dar uneori poate nu este asa. Tineri entuziasti isi cara non stop tot echipamentul, desi ce este inutil mai mult incurca. Si ii privesc cu superioritate pe cei care le par modest dotati. Desi in multe situatii o dotare potrivita minima este mult mai avantajoasa.

Poate C.B, cu Pen 2, li s-ar parea comic. Si eu m-am mirat cand l-am cunoscut pe H.C-B, in mai 1975 cu gentuta A5, fara aparat reflex. Dar cand i-am vazut pozele, m-am trezit !

La Marsul Diversitatii cred ca paream amarat rau, in comparatie cu majoritatea.

Am iesit la Street Delivery pe str.Verona, imediat dupa ploaie. Acolo sa vedeti aparate de pozografiat, 85% Dslr. Pentru posesori, sa faca o poza era un supliciu. Le cadea jos umbrela, tigara, cutia de bere, daca nu chiar aparatul.

Am fost la IRB Nations 2011 pe stadionul Arcul de Triumf.

Pe langa cei de la agentii de presa cu teleobiective mari, tot respectul, era in but un « entuziast » cu 3 compacte, 2 pe trepied. Norocul lui ca nu erau meciuri tari, cu multe eseuri. La care vin huidume sub 11s/suta si rad totul in cale. Folosea si blitz pe aparat la 30 de metri.

Dadea poate lumina cat luna, ca tocmai incepuse eclipsa, dupa ora 21h30.

S-a inaugurat stadionul National. Si ma asteptam sa fie zeci de mii cu aparate foto, care s-au pozat intre ei. Puteti vedea sute de poze aici, unele mai inspirate :

http://www.orasul.ro/excursiifoto/view/noapte-alba-pe-arena-nationala.html

Un procent infim au folosit setare Manual, singura in care obtii expuneri exacte si in situatiile de lumina dificile, prea contraste sau prea diferite fata de medie.

La manastirea Hurezi au sosit 3 tineri pe motociclete enduro.

Aveau un Dslr. Se tot pozau cu el, in contre-jour. Cel care-l tinea in mana se plangea : Nu face AF. Zoomul mare si intunecos avea montat pe el un filtru de polarizare.

La drum, un aparat comod este mai potrivit la poze de amintiri ca un Dslr complicat. Mai ales in mana cuiva obisnuit sa il foloseasca pe Program Auto - si atat.

Vorba lui conu’ Dinu, la noi are cautare aparatul macho. Ca e « ma-a-are ».

Nu au inteles inca baietii cate avantaje ai cand esti usor echipat si greu de reperat.

http://blog.leica-camera.com/guest-blog-posts/traveling-light-and-moving-fast/

Mentionez « entuziasmul » unora de a-mi explica ce si cum trebuie sa scriu. Iar pana la urma cel mai destept cedeaza. Ca nu te poti pune cu cei cu mintea odihnita.

Oricum, am doar o « Bruma de Credibilitate », dupa 50 ani de « Baiguit » in fotografie.

 


Publicat în 08 august 2011. 7318 vizualizari. 7 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » iunie 2024  (0)
   » mai 2024  (0)
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » toata arhiva

rss