en en | ro ro

O emisiune Smecheri de Romania trata un conflict la Craiova. In care fiica comandantului politiei din localitate, jignita de un participant la trafic, a chemat cadre ale Politiei si combaterea crimei organizate sa ii Faca Dreptate : sa-l bage in spital pe oponent. Emisiunea era involuntar comica. Reprezentantii locali ai politiei citeau texte gen : Politia si instantele judecatoresti vor analiza si vor decide cu competenta.
Nu sunt asa toti craiovenii. Nici toti politistii nu sunt asa. Dar printre ei, cu mentalitati de militian, sunt unii care se simt mai aproape de lumea interlopa decat de civilizatie. Si care vor trebui sa plateasca pentru asta. Iar daca nu, vom plati noi. Nu ma dau priceput la Craiova, desi am frecventat-o si am prieteni acolo.

Dar pot emite o parere. Ford a cumparat fosta fabrica Oltcit-Daewoo. Vrea sa ajunga la o productie de 300 mii automobile anual in 2012. Firma Ford va deveni mai influenta la Craiova decat clanurile mafiote. Legaturile celor din lumea interlopa cu politia si cu justitia se vor subtia progresiv.

In acest loc cu valente fotografice, scriu pareri si reactii la viata zilnica. Am incercat sa limitez accesele de limbaj agresiv. Prezenta anonima pe Internet da ghes calomniei si extremismului.
Poate ca nu e rau sa discutam ca niste domni, mai degraba decat sa folosim injurii sau calomnii.

Codul penal defineste calomnia ca : Afirmarea ori imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte privitoare la o persoana. Care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la sanctiuni disciplinare, penale, administrative ori dispretului public.
Daca afirmatiile sunt mincinoase, fapta este Penala.

La buna vedere, lipsesc 2 saptamani.

Publicat în 04 septembrie 2008. 5168 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss