en en | ro ro

Eram invitati la un botez de nepotzel. La ringul de dans, 7 Dslr declansau in nestire. O tanara doamna isi depasea mia de fisiere. Fulgerele electronice scaparau neincetat.

Prin anii 1970, «blitz»-urile erau mari si grele. Nu spun ca cele sovietice, singurele care se gaseau de cumparat, nu aveau baterie. Doar un fir de 2m care le conecta la priza. Pe atunci «Micutul» monstru Mannesmann Multiblitz Press era visul oricarui fotograf la ziar.

http://www.ebay.de/itm/antiker-Press-Universal-Multiblitz-Blitz-Mannesmann-siehe-Bilder-/400729713116

Primul meu flash era un Braun slabut. La herghelia Sambata i-am pus pe grajdari sa ne mane caii albi pe intuneric. Sincronizarea era «simpla», declansam cu secunda. Slave-uri nu existau inca. Speram ca amicul CV, catarat pe gard, sa aprinda fulgerul in acest interval, o clipa inainte sa treaca caii prin dreptul lui. Si «minunea» chiar s-a intamplat.


Si nimeni nu s-a temut de un accident ; acei cai costau spre suta de mii $ /bucata…

Vorbeam de curand cu FA.

Sunt si «retete» sigure sa iti iasa pozele bune : Sa fii exact in locul potrivit, inainte de momentul potrivit. Subiectul sa fie scaldat intr-o lumina minunata si sa se intample ceva nesperat. Sa incerci cateva fotografii imposibil de facut. Si sa iti si iasa. Simplu, nu ?

O lumina minunata cu flash pe Dslr ? Poate doar de la vre-un scurt circuit pe retea.


Publicat în 05 noiembrie 2014. 4759 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   octombrie 2022  (0)
   septembrie 2022  (0)
   august 2022  (0)
   iulie 2022  (1)
   iunie 2022  (0)
   mai 2022  (0)
   » toata arhiva

rss