en en | ro ro

Ma intalnesc cu colegii, cei de liceu si acei din facultate. Anul acesta aniversam 50 de ani de la absolvirea liceului si de admitere la Arhitectura. Ne privim viata cu intelegere.

Am fost intotdeauna cel mai mic de varsta dintre toti colegii, dar implinesc 2/3 de secol.

In 50 ani am adunat multe pacate. Cate amintiri placute ! Pai de ce mi-am facut blog…

Am avut noroc. As putea zice ca am fost binecuvantat.

Am avut parinti extraordinari, care tineau la familie. Prima amintire din scoala primara a fost cu invatatoarea pomenind « originea sociala ». La 6 ani nu m-a impresionat ca eram fiu de « bestie mosiereasca ». Am ramas mirat, dar am retinut.

In clasa V-a am avut un pseudo-conflict cu sotul directoarei de la liceul Caragiale. Ca vecin, dl.Lecca i-a dat in judecata pe toti copiii de pe strada. Ca erau prea galagiosi. Parintii s-au temut. Si ai mei m-au trimis la Sfantul Sava. Unde am avut noroc de o serie de colegi sufletisti.

Imi face placere sa ma revad cu ei. Si dupa 50 de ani.

Desi eram o clasa pestrita, am fost mereu clasa de varf a primului Liceu din tara.

Spre disperarea directorului, un excelent profesor de stiinte naturale, clasa la care era el diriginte se clasa sistematic pe locul 2. O fi fost el strain de « improspatarea » sistematica a clasei noastre cu elevi de la licee cu profil militar ? Nu stiu. Inutil de altfel...

Dar putem sa ii multumim dirigintei noastre – ca a mentinut o atmosfera relaxata. Tot efectivul s-a prezentat la examen la facultate. Si au intrat toti, fara exceptie, din prima incercare.

Am avut noroc. In acel an s-a renuntat la dosarul politic de la admitere.

Si am intrat al 12-lea. Am avut noroc in arhitectura, facultate si meserie in care se vad usor greselile. Care detine recordul mondial de somaj in procente. Am avut momente grele pe parcursul carierei profesionale si nu numai. Pe care le-am depasit cu bine. Pana in 1990 nu am avut functii de conducere, ca aveam « dosar prost ». De sef de colectiv nu am trecut.

Am avut noroc si cu pasiunea mea, fotografia.

La inceput era doar o supapa, dar cu timpul a devenit o placere si o pasiune. Iar cele mai mari satisfactii in viata le ai atunci cand poti infrange si cele mai mari dificultati.

Am avut noroc de 2 casnicii linistite, cu 11 ani pauza intre ele. Am o sotie delicioasa.

Am avut mare noroc si de prieteni adevarati.

Cine ar fi curios sa afle mai multe detalii, le poate afla de pe site-ul meu la categoriile Arhitectura /http://www.ap-arte.ro/ro/arhitectura/p/biografie.html si Blog, ambele cu biografii detaliate : http://www.ap-arte.ro/ro/blog/p/biografie.html

Cine nu are incredere, se poate uita doar la :

http://www.ap-arte.ro/ro/fotografie/info/articol/pareri-ale-altora-referinte-on-line/23/6786.html


Publicat în 03 aprilie 2012. 5926 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   iulie 2024  (0)
   iunie 2024  (0)
   mai 2024  (0)
   aprilie 2024  (0)
   martie 2024  (0)
   februarie 2024  (0)
   » toata arhiva

rss