en en | ro ro

Socrate spunea ca nu trebuie sa comunici orice. Ce aveai sa spui trebuia mai intai sa poata trece prin 3 filtre. Cele 3 erau filtrul adevarului, filtrul bunatatii si filtrul utilitatii. E sigur adevarat ceea ce spui ? Este bine pentru el, sau pentru altul ? Ii e de folos, lui sau altuia ; cu ce ii ajuta ? Iar daca nu trece prin filtre, mai bine sa nu spui…

Un prieten considera ca indepartez oamenii propunand termene de referinta prea sus, fiind critic cu cei ce alearga dupa succese facile, doar si ei trebuie sa traiasca. Sunt mai interesat de oameni, iar prietenul este mai interesat de tehnica fotografica.

In acest loc, public doar pareri personale, uneori experiente proprii. Majoritatea altor posturi se sustin mai mult prin materiale preluate de la altii.

Raspunsul la primul filtru ar fi afirmativ. La evenimente prea vechi, amintirile pot fi usor estompate. Poate ma si insel cate-odata, cine nu greseste. Plec de la ideea utilitatii impartasirii unor experiente. Multe date sunt benefice celor mai multi. Nu si celor care profita de ignoranta altora. Poate le dauneaza si altora, posesori de ifose. 

Altfel propriul var ma acuza de condescendenta : atitudine de consideratie, bunăvointă fată de cineva. Provine din franceza unde cuvantul are si sens pejorativ : o atitudine binevoitoare din pozitia de superioritate. Pledez vinovat, nu am o pozitie modesta.

Sunt o persoana impulsiva, expusa uneori consecintelor neplacute ale propriilor fapte. Accept sarcini dificile. Uneori chiar le caut. Am 50 ani de vechime in fotografie.

Sunt tabacit de prezenta de 5 ani pe Net. Unde intalnesti pe unii, fata de care e bine sa te impui ferm, daca nu vrei sa te improaste cu noroi.

http://www.simonatache.ro/2011/01/14/despre-suferinzii-de-cultul-propriei-personalitati/


Publicat în 17 februarie 2011. 5065 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   iulie 2021  (1)
   iunie 2021  (0)
   mai 2021  (0)
   aprilie 2021  (0)
   martie 2021  (0)
   februarie 2021  (0)
   » toata arhiva

rss