en en | ro ro

Am avut cartierul general la Paderborn, oras neasteptat de verde. Prietenii nostri sunt gazde admirabile. Au o casa mare asezata pe denivelarea naturala. Intri in casa de la nivelul strazii, ai casa mare la dispozitie. Cobori scara spre un alt etaj a casei din care, ca sa ajungi pe teren, la vale, mai cobori inca 9 trepte.

Am facut cateva drumuri in jur, cu trenul sau masina. La Hanovra, Koln si Dusseldorf, la Frankfurt si la Nurnberg. La Frankfurt era Auto Messe. Omor de lume, nu gaseai un loc la hotel pe raza de 250 km. Si la Koln, la 263km, am gasit camera doar la un hotel modest pe malul Rinului, chiar in mijlocul centrului istoric medieval. Mi s-a parut exagerat cand ministrul francez al culturii A.Malraux s-a decis sa spele monumentele vechi. Dar avea dreptate. Domnul din Koln e impunator, dar inegrit de vreme. Doar luminat apare asa.

Impresionante diferentele de mentalitati, cei care lucreaza incearca sa-si faca perfect munca. Si cei ce tund iarba sau spala geamuri in locuri publice, isi dau osteneala.

Orasele complet distruse de bombardamente au fost intocmai refacute. In fiecare oras, nemtii din Ulm, Hannovra, Koln sunt mandri de patrimoniul lor cultural. Nu darima cladiri din centrul istoric, sa faca cladiri agresive, pentru specula imobiliara.

Au fost pastrate ca orase traditionale: Detmold, Limburg, Rothemburg pe Tauber, Bad Driburg. Hotelul de cura « Parcul Contelui Sierstorpff », 5* www.graeflicher-park.de are 67 ha de parc bine ingrijit, cu pasari si animale in libertate. Acolo trebuie doar sa nu starnesti lebadoii, mai agresivi decat caprioarele.

Iata o imagine cu o lebada ofuscata, mai degraba “street” - decat wild-life. Ne-am intalnit doar 3 secunde. Strazile comerciale seamana intre ele, doar doamnele se simt bine acolo. Dar numarul acelor care canta la instrumente muzicale cred ca este net mai mare decat la noi.


Publicat în 29 aprilie 2013. 6006 vizualizari. 3 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » decembrie 2021  (0)
   » noiembrie 2021  (0)
   » octombrie 2021  (0)
   » septembrie 2021  (0)
   » august 2021  (0)
   » iulie 2021  (1)
   » toata arhiva

rss