en en | ro ro

In 1969 tata, medic ginecolog, lucra la spitalul vechi Pantelimon, de langa biserica Marcuta. Proaspat arhitect, am ajuns acolo cand tata pleca, la volanul Wartburg. Mergea s-o ia pe mama, medic la Acumulatorul, mult in afara orasului. Cum era septembrie, cald si placut, m-am decis sa ii astept acolo. Sa ma ia la intoarcere. Atunci calea Pantelimon era aproape pustie din acel loc, doar tramvaiul 14 trecea din cand in cand. Era pavata cu piatra cubica neregulata.

Aveam la mine un Zenit cu obiectiv Tair f :4,5 300mm si cateva clisee diapozitiv. La 40m era un refugiu de tramvai. Pe refugiu astepta tramvaiul un batran, cu pantaloni decolorati, bleu-marine foarte largi. Batea vantul si acestia fluturau lateral, spre linia de tramvai.

Ai mei intarziau. Am declansat de cateva ori. Filmul s-a terminat. A aparut o motocicleta veche si mare, cred ca IJ, mergand pe dalele dintre liniile tramvaiului. Ma uitam la ea prin vizarea reflex. Pe cand trecea pe la mijlocul refugiului, motocicleta a serpuit de 2 ori. S-a redresat si a continuat drumul fluturand un « stindard » inchis la culoare.

Omul de pe refugiu a cazut incet, rasucindu-se ciudat. Cand s-a ridicat avea pantalonii partial de o alta culoare, izmene cu dungi albe si bej. Atunci m-am dumirit. O piesa metalica laterala spate a motocicletei grele a agatat pantalonii vechi si largi - a smuls jumatate din ei. Ata veche a cedat. Un crac de la pantalon a plecat sa se plimbe cu motocicleta.

Daca aceasta scena era intr-un scenariu de film, « cascadoria » nu reusea de prima data.

Uitasem complet intamplarea de demult. Mi-a reamintit-o un mail al lui Andrei Barsan in care cerea poze deosebite din Pantelimon. Nu am nici-un cliseu cu ea, desi o am inca clara in memorie.


Publicat în 04 aprilie 2015. 5243 vizualizari. 1 comentariu
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » octombrie 2022  (0)
   » septembrie 2022  (0)
   » august 2022  (0)
   » iulie 2022  (1)
   » iunie 2022  (0)
   » mai 2022  (0)
   » toata arhiva

rss