Am montat expozitia la Muzeul National al Taranului Roman, in sala Foaier. N-a fost simplu. Luni am ajuns cu exponatele in sala, pe pereti erau urme vizibile de la expozitia anterioara. O varuim ! Cand ? Marti si montam toata expozitia miercuri. Zis si facut.

Din 56 de tiraje sunt expuse 54 - 2 erau distonante. Intr-o expozitie e importanta relatia intre exponate alaturate. Pe masura ce inlaturi « verigile slabe », calitatea medie creste, dar uneori fluenta « discursului » are de suferit. Sunt multumit de rezultat.

Expozitia de la MTR este 20% cat cea de la Teatrul National din 2008. Si mai buna de calitate, cu 20% in plus. Va ramane expusa in muzeu pana pe 15 februarie 2015.

Titlul « Vesnicia s-a nascut la sat » este preluat de la L.Blaga.

Ii multumesc d-lui director MTR, V.St.Nitulescu. A insistat sa propun o expozitie potrivita Muzeului. La inceput am fost sceptic. Progresiv proiectul m-a cucerit. Viata la tara nu a fost printre preocuparile mele fotografice, desi am petrecut vacante in acest cadru. Sa le multumesc bunilor mei prieteni Dan Dinescu si Nic Hanu, care m-au « tras » dupa ei…

Mi s-a spus ca am calitati si defecte care m-au ajutat sa obtin imagini impresionante : atent, decis, interesat, poate indiscret, rapid si relaxat, chiar sensibil la atmosfera.

Si poate ca sunt norocos, sau doar am ochii bine antrenati…

Am incercat sa obtin fotografii irepetabile in conditii fara sperante. Cateodata am reusit. Facute pe film intre 1971–2006, fotografiile imi apartin exclusiv.

Pentru prieteni de departe sau mai aproape, care nu pot ajunge, le-am pus si online :

http://www.ap-arte.ro/ro/fotografie/vesnicia-s-a-nascut-la-sat/169.html

Prima din fiecare serie este marita la 1m lungime in expozitie, cu impact marit…

Fotografiile mari din expozitie in spatiu RGB arata mult mai bine decat cele mici in galerii (sRGB). As spune ca nici nu suporta comparatia. Va invit sa le vedeti acolo.


Publicat în 24 ianuarie 2015. 4921 vizualizari. 5 comentarii

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   ╗ iulie 2020  (0)
   ╗ iunie 2020  (0)
   ╗ mai 2020  (0)
   ╗ aprilie 2020  (0)
   ╗ martie 2020  (0)
   ╗ februarie 2020  (0)
   » toata arhiva

rss