en en | ro ro

Dupa surpriza neplacuta, cartea cu poze furate pe coperta, iata alte 2 carti. Acestea in buna regula, dar tot cu poze « cunoscute » pe coperta. Si le-am primit in aceeasi saptamana, la cateva zile interval. Am mai avut poze pe coperte, dar prima data apar 3 intr-o luna.

 

Si bineinteles, cartea lui Brooks Jensen, venit la Diafragma noua.

Mana « lunga » a lu’ conu’ Voicu m-a ajuns iar. Am primit o carte simpatica : « Despre fotografie, cu dragoste ». O carte excelenta, scrisa de un profesionist, specializat in critica fotografiei. Daca pasionatii ar citi-o cu entuziasm, prezenti la ce citesc, cartea ar avea un efect puternic asupra lor. Le-ar da de gandit si acelor care inseala fotografia. Am si o nelamurire. De ce se cheama « *, cu dragoste », cand este scrisa, manifest, « Despre fotografie, cu Aplicatie ». Sunt de acord cu 98% din text. Singurul defect, pentru mine, ar fi tonul cu care e scrisa. Cam scolastic, aduce a culegere de referate.

Ma deranjeaza cumva tirania coerentei. Nu poti fi prea sigur pe tine. Oricine poate gresi. Daca la « Inot sincron » imi placeau indoielile autorilor, aici ma deranjeaza putin siguranta exprimarii.

Cu atat mai mult cu cat cele sustinute, desi absolut reale, sunt in continua evolutie. Impletirea ideilor in cuvinte si imagini e mai eficace, iar convergenta lor este de dorit.

Brooks Jensen isi expune parerile pe acest blog :

http://visionoftheheart.lenswork.com/

Are insa si un blog profilat pe dezbateri tehnice :
http://technology.lenswork.com/

dar adevaratul lui site, unde puteti vedea ceva deosebit este : http://lenswork.com/


Pe planeta Terra, avem si noi « falitii » nostrii. Azi se produce o eclipsa totala de luna, deosebit de lunga. Eclipsa totală începe în jurul orei 22.20. Va atinge maximum la ora 23.12 si se va încheia imediat după miezul noptii. Detalii aici :

http://www.astro-urseanu.ro/eluna_15iun2011.html

Vad ca luna se va afla foarte jos, la est, destul de greu de observat din oras.


Publicat în 15 iunie 2011. 6035 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » septembrie 2023  (0)
   » august 2023  (0)
   » iulie 2023  (0)
   » iunie 2023  (0)
   » mai 2023  (0)
   » aprilie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss