en en | ro ro

Ar dori sa le aplaneze, dar tot amana. Prefera variante, fara sa isi piarda fata. Cand esti certat cu cineva - si celalalt poate ca doreste apropierea. Ne vine greu sa facem pasul decisiv. Intr-un conflict cu cei apropiati, faceti dvs. primul pas. Ce va costa ?

M.Gandhi spunea ca: « 2 oameni tipa unul la altul cand sufletele lor s-au indepartat. »

In 1984 m-am casatorit. Sotia avea un copil dintr-o casatorie anterioara. Mamei mele nu i-a placut asta. Se purta acru si cu mine. Aceasta purtare ne-a indepartat. In 1988 mama a murit, victima a Epocii de Aur. A fost operata de ceva benign. Operatia a fost nereusita. La reanimare a primit din greseala 2l de glucoza, intrand in coma diabetica. Spitalul nu avea medicamente. Alergam pe strazi noaptea, intr-o duminica in care nu aveam « dreptul » sa circul cu masina. Sa facem economie la benzina Lui.

Ca sa o poata vinde !

Vremurile devenisera de netrait. Iarna, in centrul orasului nu se aprindeau gazele ziua. Nu aveau presiune. Robinetele statiilor de presiune erau practic inchise. Au fost multi oameni care au murit de frig. In acte - de la pneumonie. Si acum 50% dintre romanii dezorientati regreta acele vremuri, cand se facea selectia oamenilor fara caracter. Din care provine intreaga clasa politica actuala.

In iarna 1989, il luam pe tata in Drumul Taberei sa faca un dus, in conditii mai umane.

Proaspat spalat, bine dispus, tata mi-a spus : De cand astepta maica-ta s-o inviti si pe ea la voi. Eventual si la un dus. Ca sa poata sa-si ceara si ea scuze.

Dar sa nu se simta prea prost ca a gresit. Numai ca atunci era deja prea tarziu.

Nu stiam exact ce conditii de trai aveau. Nu mi-au spus ca sufereau groaznic de frig, in centrul capitalei. Am ramas doar cu regretul ca nu am facut primul pas.


Publicat în 23 mai 2012. 5720 vizualizari. 2 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss