en en | ro ro

Te ajuta sa te descurci mai usor din « Punctul Tau de Vedere ». Asa ar fi parerea mea despre noul model D5100. Cateva pareri tehnice rezumat : captorul si procesorul lui sunt absolut impresionante. Vizarea pentamirror duce aparatul la un pret abordabil.

Subansamblu scump, vizarea este veriga modesta la D5100. In schimb Lcd orientabil este de calitate premium. Punerea la punct AF a distantei este net peste buna.


Dupa 2 ore de setare in detaliu eram incantat cum functioneaza, cu rezultate aproape de dorintele mele. De Pasti, lumea mananca prea mult. Am avut ocazii sa incerc si Scenele. Cel mai performant pare la Food. Dar am descoperit ca la intrari in Scene si Efecte aparatul isi schimba singur setarile. M-a indispus ca asa raman.

Ce ar fi mai interesant de pozat de Pasti ? Un incendiu neaos, romanesc. Un vecin a chemat pompierii. Din casa lipita de a lui iesea fum gros si miros acru. Au venit 5 masini, au taiat usa metalica din spate ca pe o conserva. Au spart si fereastra la baie sa poata intra. Incendiul nu era la etajul 1, ci la 3. Au gasit cauza. Un « crestin » a fost la inviere. A luat o lumanare borcan, cu fund de metal,. A lasat-o aprinsa pe pervazul ferestrei deschise si a plecat, invitat la masa.


Pervazul din PVC incins degaja fum dens si miros intepator, de clor, desi « incendiul » se stinsese singur. « Christos a Inviat ! »

Dependenta de obiective Af-s este o problema ; obiective excelente nu au motor. Diferenta de pret e justificata pentru D7000, model destinat fotografilor extroverti, interesati de viata inconjuratoare. D5100 este pregatit pentru cei introverti, pasionati si de filmare full HD. E aparatul cu cel mai complex program, folosit (de mine) pana acum. Ofera posibilitati largi de a realiza fotografii in situatii dificile, la un nivel nesperat cu putin timp in urma.

Cu soft exagerat de ambitios, este destinat unui anume public tinta. Sunt sigur ca acest nou model isi va gasi nenumarati fani. Oamenii sunt diferiti si au nevoie de instrumente potrivite.

Pentru mine, credibilitatea e o latura importanta la o fotografie. Nu ma conving rezultate foarte bune, cu aspect usor artificial. Prefer si poze mai terne, dar convingatoare.

Cine doreste printuri peste A3 si vrea calitate controlata, nu are incotro. Are nevoie de un aparat cu vizare mai buna si chiar AF la un alt nivel. Acolo ma si regasesc.


Publicat în 26 aprilie 2011. 5926 vizualizari. 2 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   decembrie 2023  (0)
   noiembrie 2023  (0)
   octombrie 2023  (0)
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss