en en | ro ro

In scoala traditionala de arhitectura invatai din anul 1 lucrul in epura : plan, sectiune si elevatie. In calitate de Arhitect-Sef Adjunct PMB am vazut in repetate randuri proiecte cu planse care se contraziceau intre ele. Planurile nu se potriveau cu sectiuni sau fatade.

Joi erau audiente. Apare odata unul dintre autori. Deosebit de vocal, ma acuza ca i-am respins lucrarea din interese meschine. « Lucrez la Proiect Bucuresti », a spus indignat. Habar nu aveam despre ce vorbeste si am chemat referentul cu dosarul.

Am recunoscut casa. I-am pus cateva intrebari - la care nu a raspuns.

De ce in planul dvs. scara coboara, iar in sectiune urca ? De ce fatada are 6 ferestre – si in plan sunt numai 4 ? De ce elevatia are inaltimea din Certificatul de Urbanism, iar sectiunea cu 4m in plus ? De ce nu se potrivesc plansele intre ele ?

Doar se refera la aceeasi cladire. Plecati si reveniti cu un proiect corectat !

Nu am mai revazut nici personajul, nici proiectul. L-o fi aprobat altcineva ?

Poate Specialistul preda acum arhitectura la vre-o universitate particulara.

Colegul Adrian Albu, si el A-SA, spunea ca ar fi trebuit sa aruncam 4 proiecte din 5 pe fereastra. Sub presiuni diverse, eram obligati sa le facem noi corecturi - sa fie aprobate.

Am renuntat la doctorat, aveam indrumator pe dr.arh.Mac.Popescu. Am luat examenele cu note mari, dar am remarcat ce reactii aveau cateva cadre din UAUIM la tema mea:

« Profesionalismul in arhitectura. »

Lucrand la ANL am avut in mana cataloage cu proiectele selectionate in judete. Am vazut proiecte din Dunarea de Jos la nivel insuportabil chiar pentru studenti de anul 2. Acesta era cel mai bun din catalog. Numarati baile la etaj, cu 4 dormitoare. Noroc ca aveau jardiniere la supanta...

Dar si in Bucuresti se realizeaza prea multe cladiri la un nivel insuportabil.

Unii "Autori" ar trebui opriti din productia lor de rebuturi.


Publicat în 25 februarie 2012. 27809 vizualizari. 2 comentarii
2 comentarii la "Gura mare si pricepere putina"

Tudorache Gabriela
2012 aprilie 03, la ora 15:06:51
mesajBuna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com
Alex
2012 septembrie 02, la ora 13:27:01
Interesant articolul, chiar ma intrebam ce fel de arhitecti vor ajunge colegii cei care mazgalesc cateva foi si trec anul fara batai de cap... deci aceeasi treaba si dupa ce termina studiile, trist...