en en | ro ro

Impartasirea unei experiente placute te face sa te bucuri din nou, alaturi de cei apropiati. Dar e mai bine sa fii relaxat si bine dispus. Multi sunt contractati si transmit stress-ul in jurul lor.

Intalniri cu oameni care privesc din perspective si culturi si diferite, in aceeasi directie, sunt de nepretuit. Nu exista o bucurie reala fara impartasire, fara reactia altuia. Intalniri splendide cu prietenii definesc o viziune comuna. Sa faci doar ceea-ce iti place este un mare noroc.
Sa faci doar ce nu iti place, alaturi de oameni pe care nu ii suporti, ar fi o mare pedeapsa.


Un vechi si bun prieten a venit din nou la Bucuresti.
Si lui ii place sa se plimbe pe stradute vechi, cu parfum de targ patriarhal si viata tihnita. Unde curtile sunt pline de verdeata si pomii in floare. Ii place sa frecventeze teatrele in sezon, sa gustam, impreuna cu doamnele, prajituri bune si ceaiuri exotice. Si el face poze. Fost tragator de elita, si el foloseste cu succes timpi de expunere, considerati anormali de multi altii.

Din pacate, orasul nostru nu mai e asa de atragator cum a fost. A fost si mai e slutit sistematic de oameni care nu il iubesc. Multi dintre ei au puterea sa ia decizii nefericite.
Locuirea in oras are 3 probleme, intimitatea in spatiu propriu, viata sociala in spatiul comun si viata comunitara in spatiul public. La noi, ultima practic a disparut, sfasiata de politica dusa ani de zile in Romania. Locurile placute de intalnire au fost distruse intentionat. Politica acelor vremi era : sa nu se intalneasca oamenii ! Si sa nu vorbeasca intre ei, decat controlati.

Intalnirea cu prietenii prilejuieste si reinoada viata sociala. Descoperi atractii noi, magazine, saloane de ceai japonez sau sud-african, cofetarii grecesti sau mici restaurante italiene. Pana si solidaritatea practic disparuta, vezi moartea studentei pe trecerea de pietoni, se retese.

http://www.adevarul.ro/articole/poporul-roman-opere-complete/346751

De fapt orasul meu, plin de mitici, cum le spun ardelenii, care-i dispretuiesc cat haul si bargaul de departe, uneori pe drept, are si merite, e un loc unde poti gasi prieteni, sau te poti ascunde intre 2 milioane de concetateni. Pana si ardelenii, debarcati de buna voie, se simt bine aici.

http://www.cotidianul.ro/bucuresti__dragostea_mea_obosita-43205.html

Vorba lui nenea Iancu : "La bulivar', birjar !" La o bere, cu baietii.

Publicat în 14 iunie 2008. 5036 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   iunie 2023  (0)
   mai 2023  (0)
   aprilie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss