en en | ro ro

Vineri aveam cateva invitatii. Am fost la expozitia grupului 7 zile de la galeria Anahid. Era multa lume. Remarcabile pozele lui Cosmin Bumbutz, dar si ale lui Gicu Serban. Si nu numai. Am avut placerea sa-i cunosc pe dnii.Dorolti si R.A. Dl.M.Oroveanu recunostea pe drept grupului, meritele de a face o fotografie remarcabila, in tara in care se consuma mai ales pozele siropoase.

Am plecat la Ordinul Arhitectilor.
Cine a fost prin capitale vestice s-a convins. Centrul oraselor trebuie dedicat pietonilor. Care se simt mai bine in locuri linistite cu magazine, mici restaurante, expozitii, care au nevoie totusi de deservire, aprovizionare. Iar organizarea buna nu e o treaba usoara. Pe strada Pictor Verona, era propus un weekend pietonal, initiativa a Ordinului sustinuta de Primariile sector 1 si Capitalei, sponsorizata de cateva firme. Conducerea arhitectilor din Bucuresti avea invitati pe ambii Primari, bine dispusi de reusita.

Primari la Ordin.jpg

Erau cateva teme si standuri cu atractii. La o masa lunga, joasa, copiii pictau vase din lut crude. M-a impresionat prezenta copiilor strazii, care n-au avut ocazii sa picteze. Chiar si cei spre 25 erau interesati. In alt loc era un concurs de desen pentru copii.

pictura naiva.jpg

smeciuri baloane.jpg

La o fereastra, un Tun lansa baloane de sapun, iar copilasii sareau in sus, sa le sparga. Pe panouri lungi apareau propuneri urbane, piste de biciclete de exemplu. O formatie de percutie batea in darabane cu rezonante orientale.
Un calcan mare a fost special revopsit sa poata fi taggat de specialisti locali in grafitti, mascati ca mujahedini Al-Quaeda, sa nu inspire gaze nocive. Si poate ca sa nu fie recunoscuti.

calcan pregatit.jpg

ca al_quaeda.jpg

Au izbucnit si in urale, cand Primarul a acceptat sa se pozeze cu ei.

Cateva institutii s-au comportat ca de obicei. Mai multe masini de politie s-au invartit pe acolo. Nu au pus indicator, sa arate strada e blocata. Zeci de Soferi, au trecut prin multime claxonand nervos. Luxten a trimes utilaje sa schimbe becurile arse de pe stalpi, absolut toate. Stiau de o saptamana. Dar au ajuns dupa Primar. Chemate poate de el. Am profitat de prezenta VIP si am vizitat si eu, in fapt de seara, Biserica Anglicana si Scoala Centrala a lui Ion Mincu.

Si pentru ca am vorbit de Ordin, presedintele OAR pe Bucuresti tocmai a fost schimbat. Arhitect foarte talentat, cu multe merite, VH s-a jucat de-a romanul impartial, cu PNL, PSD si PD pentru a-si promova proiecte personale. Si arhitectii bucuresteni nu au apreciat deloc.

Felicitari dlui.Prof.arh.M.Ochinciuc, noul presedinte ales al OAR Bucuresti.

Publicat în 10 mai 2006. 18189 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Propuneri proprii
   » Probleme Bucuresti
   » Idei generale
   » Blog vechi

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss