en en | ro ro

De la promisiuni pana la fapte este o distanta mare. Oricine a remarcat discrepanta enorma dintre vorbe si fapte.

Dupa 50 de ani de antrenament, oamenii locului au invatat sa zica una si sa faca alta, preferabil in folos propriu. In Europa, oamenii sunt judecati dupa fapte si comportare reala, nu dupa vorbe. Nu avem exercitiul de a face deosebiri intre promisiunile gaunoase si realizarea lor efectiva. O dovada este devalorizarea monedei nationale, incinsa stupid de Guvern.

Avem un sistem legislativ, special edificat in scopul pastrarii puterii. Si asa, am avut cateva schimbari la guvernare, care l-au adus la disperare pe I.Iliescu.

Parlamentul, garantul democratiei, are membri alesi pe lista care se intrec in a deturna votul primit. Voteaza secret ridicarea pragului infractiunii la 10 milioane Euro, sa nu dea socoteala la faptele lor. Alesii trebuie educati sa actioneze in interesul celor care i-au adus la putere.

Nu exista alta metoda mai buna decat raspunderea directa in fata propriilor alegatori. Si o activitate transparenta, care sa ii asigure pe cetateni ca alesul face ce a promis. Nu ca acum, cand toti promit Da ; voteaza in secret si iese Nu in unanimitate, sau pe aproape.

Mecanismele trebuie schimbate, ca sa fie schimbati oamenii.
Sa incepem cu personajul cu cea mai inalta cota de popularitate din tara.
Ca sa putem sa il schimbam pe Traian Basescu, deseori agasant si mitocan, trebuie sa gasim un altul mai bun, in prealabil.
Si ca sa gasim un inlocuitor, trebuie fortate partidele sa isi schimbe criteriile de selectie. Altfel, avem alesii pe care ii meritam.

Nici cu educatia, sau cu asigurarile medicale nu stam mai bine. Si nici cu fotografia, desi progrese au aparut. Avem acei profesori, asistenti, doctori si fotografi, selectionati din poporul roman, care fug de responsabilitate si alearga dupa castiguri usoare sau nemeritate.

Publicat în 24 noiembrie 2007. 5040 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss