en en | ro ro

Eram cu echipa Bucurestiul Drag in tren in jurul orasului. Discutam cu amicul Dinu, multumit de noul 50 1,4 Nikon. M-am gandit sa ma upgradez. Aveam unul vechi, solid, AIS. Dar la Dslr calitatea punerii la punct MF este sub-mediocra. Ies prea multe poze neclare. Asa am renuntat sa imi mai folosesc obiectivul favorit, 35mm 1,4.
Si aceste obiective sunt super-luminoase.

Dar si cele lungi, mai intunecoase, au povestea lor. Dupa atentatele sept 2001 a aparut alt terorist entuziast, in 25 dec.2009. Asa ca geanta admisa in cabina de avion este redusa la 25x30x14cm, pentru avioanele spre SUA. Ai voie sa cari laptop si aparat de fotografiat. Dar iti trebuie mai multe maini. Poti renunta la avion, dar nu oricand.

http://www.luminous-landscape.com/essays/outrage.shtml

Sau lasi aparatele in cala, sa ti le arunce de la etaj ? Si ce vor face acei plecati la safari, in Kenia, cand afla ca bagajul le-a ajuns in Islanda ? Chiar nu exista nici-o solutie ?

Arunc o privire pe B&H si ce sa vezi. Apar iar la vanzare teleobiectivele cu oglinda. Cu ele apare firma Bower, Coreea de sud. Sunt ieftine, mici, usoare si puternice. Sa ne asteptam sa revina la moda in curand. Am o problema cu aceste obiective Cat.

Documentatia tehnica mondiala sustine ca aceste obiective NU se pot diafragma. Dar am inventat asa ceva. Am un prototip care merge peste 6 trepte. Poate fi brevetat in Europa. Insa brevetul nu poate fi protejat pentru Japonia.

Am ajuns la concluzia ca va trebui sa fac un filmulet prin acel dispozitiv. Sa se vada clar cat de mult functioneaza, fara sa vada cum. Am reluat legatura cu Skin pentru a contacta firma mama. Oamenii sunt foarte amabili si cladirea Skin este foarte moderna. Desi strada Ocna Sibiului este pavata cu pamant valurit.

Prin amabilitatea d-lui brand-manager Nikon am facut poze sugestive cu dimensiuni fizice, asezand micul tele cu oglinda (catadioptru) intre teleobiective cu lentile.
300mm f : 5,6 este mai scurt cu 1mm decat obiectivul 85mm Nikon.

_DAP5180%2085%20si%20300_56.jpg

Si 500mm catadioptru este mai scurt decat 180mm.
Ce parere ati avea de un viitor 200-600 f : 3.5-5, sub 20cm lungime si 1.5kg ? Este perfect posibil cu tehnologiile actuale ! Avand AF, IF, VR si orice alte comoditati. Ar fi numai bun de luat in delta. Sau si mai si in Serengeti si Massai-Mara. Poate chiar 2.8-4, in varianta 3.

Si avand un bokeh reusit, nu unul aiurit. Sa mai vedem.

Publicat în 17 februarie 2010. 5214 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   decembrie 2023  (0)
   noiembrie 2023  (0)
   octombrie 2023  (0)
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss