en en | ro ro

Trans-sylvania este o zona aparte a tarii. Cultura ei a fost influentata de apartenenta la fostul imperiu austo-ungar. Este o zona unde iti face placere sa revii. Am cunoscuti care se considera transilvaneni, mai inainte de a fi romani sau unguri. Si le inteleg mandria.

Romania este larg cunoscuta prin cartea lui Bram Stoker. Bazata pe documente legate de contesa Bathory, atribuite de irandez principelui sangeros Tepes-Draculea. Date detalilate aici :

http://www.spectrulrealitatii.ro/articol.php?nr=2

Ieri a fost si ziua nationala a maghiarilor de pretutindeni.
Dl.Marko Bella zice ca e bine sa fii maghiar. Chiar si in Romania.

http://www.adevarul.ro/actualitate/marko_bela_0_226177382.html

Pentru o tara intrata marginal in Uniunea Europeana acesta este un semn bun.
Au trecut 20 de ani de la incidentele din Targu-Mures, provocate deliberat de securitate. Pana si mentalitatile au evoluat cumva. Desi batranii secui se mai lupta pentru regiune de limba maghiara, tinerii isi doresc sanse mai mari de competivitate in Romania. Ei solicita invatarea corecta a limbii romane inca din clasele primare.

http://www.adevarul.ro/international/Tinerii_secui-_-Fara_limba_romana_nu_putem_razbi_0_225577995.html

In Ardeal sunt peisaje minunate. Si oameni muncitori cu o bucatarie aparte de categorie grea. O ruda indepartata din State mi-a trimes un mail cu tema Obiceiuri din Transilvania. Erau 4 poze cu carnati si sunci la afumat in pod, dar nu numai, ultima era :

provizii%20Transylvane.jpg

Am banuiala ca poza are origine vestica, nu estica, legata de torturi cu conotatii sexuale ; nu m-ar mira sa fie facuta intre Hamburg si Amsterdam. Legaturile par facute de cineva care nu atarna prima data femei cu capul in jos, pericolele de accidente grave sunt mari.
Demersul este cumva apropiat de al unui vechi prieten. Am vazut prin anii 90 poze facute de NC cu manechine infasurate in cearceafuri si legate, dar in pozitii comode, nu potential mortale.

Publicat în 16 martie 2010. 3749 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   septembrie 2020  (1)
   august 2020  (2)
   iulie 2020  (0)
   iunie 2020  (0)
   mai 2020  (0)
   aprilie 2020  (2)
   » toata arhiva

rss