Cu ocazia campionatului mondial de handbal am redescoperit TVR 2 si emisiunile delicioase, cu Jamie Oliver.
Marile secrete ale gastronomiei seamana cu secretele din orice arta.
Sa folosesti in mod creativ cele mai bune ingrediente, specifice locului.
Prezentarea este importanta la nivel inalt. Dar daca gustul nu este competitiv, totul a fost degeaba.
In provincie, am mancat lucruri ce aratau excelent, fara nici-un gust.
Alte preparate nu sunt prea prezentabile, desi uneori incredibil de bune.
Este foarte adevarata si vorba din batrani.
"Foamea este cel mai bun bucatar."
Cel mai important este aportul personal, determinat de stil si de inspiratie. Sa anticipezi efectele de armonie, de alternanta sau de surpriza, de forma si fond.
Firme de mare prestigiu sunt si in zona utilajelor artei culinare. Dar savoarea delicateselor nu depinde de marca telului, a cutitului sau a cuptorului.
Fiecare vrea cele mai bune unelte, dar care nu fac minuni singure.
Chiar si acestea, in situatii limita, mai degraba dau automat rateuri.
Si sa nu uitam. Retetele rancede de cantina n-au legatura cu creatia culinara.
Va urez indigestii cat mai usoare pentru atat de grelele sarbatori, care ne pandesc. La Multi Ani.