en en | ro ro

Cu ocazia campionatului mondial de handbal am redescoperit TVR 2 si emisiunile delicioase, cu Jamie Oliver.
Marile secrete ale gastronomiei seamana cu secretele din orice arta.

Sa folosesti in mod creativ cele mai bune ingrediente, specifice locului.
Prezentarea este importanta la nivel inalt. Dar daca gustul nu este competitiv, totul a fost degeaba.
In provincie, am mancat lucruri ce aratau excelent, fara nici-un gust.
Alte preparate nu sunt prea prezentabile, desi uneori incredibil de bune.

mici.jpg

Este foarte adevarata si vorba din batrani.
"Foamea este cel mai bun bucatar."

oaie-la-protap.jpg

Cel mai important este aportul personal, determinat de stil si de inspiratie. Sa anticipezi efectele de armonie, de alternanta sau de surpriza, de forma si fond.
Firme de mare prestigiu sunt si in zona utilajelor artei culinare. Dar savoarea delicateselor nu depinde de marca telului, a cutitului sau a cuptorului.
Fiecare vrea cele mai bune unelte, dar care nu fac minuni singure.
Chiar si acestea, in situatii limita, mai degraba dau automat rateuri.
Si sa nu uitam. Retetele rancede de cantina n-au legatura cu creatia culinara.

Va urez indigestii cat mai usoare pentru atat de grelele sarbatori, care ne pandesc. La Multi Ani.

Publicat în 22 decembrie 2005. 6616 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » septembrie 2023  (0)
   » august 2023  (0)
   » iulie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss