Hotelul organiza zilnic tot felul de manifestari : parada modei, aerobic in apa, concursuri de biliard, darts, ping-pong, petanque, sah si altele.
Ne-a atras atentia o prezentare de paella, reteta traditionala spaniola cu nenumarate ingrediente, de la carne de pui si iepure, la scoici si creveti, via peste alb si calamari, inotand intr-un orez cu bob lung si sofran.
Prezentarea retetei era mai interesanta decat mancarea, si ea foarte buna.
Marele secret era amestecarea continua a tuturor ingredientelor puse in tigaia de 1,1m, doar 7cm inaltime, cu fund curbat, tip wok. Asta pana in momentul asezarii spectaculoase a scoicilor si a langustinelor gambas, mai fragile, care se sfarma la atingere, odata fierte.
Amestecul a fost lasat sa scada 30 minute, acoperit cu poleiala, pe post de capac.
http://www.e-retete.ro/retete/paella-valenciana-orez-cu-pui
Cei care au platit biletul de 6 euro au avut dreptul la o farfurie plina cu varf de paella, cu gusturi alternate. Mancarea apetisanta era distribuita cu un pahar de sangria, for free.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sangria
Si o poza cu alta varianta de paella, gata preparata, aici :
http://www.fundacioncac.es/cas/artesyciencias/mediateca/download/200491612310paella.jpg
Profitand de costul mic al langustinelor gambas crude, 7,25 E /kg, am pregatit de cateva ori o gustare : Luam 300g, cat mananca 2 persoane pofticioase.
Oparite 1 minut in apa sarata clocotita, apoi perpelite cam 5 minute in tigaia cu unt ars sau ulei de masline, langustinele iau o frumoasa culoare roz-corail.
Foarte bun este sosul din suc de langustine, unt si piper verde.
Am pus boabe de piper verde in combinatie, rupte direct din copacul aflat in fata ferestrei. O masa absolut delicioasa cu numai 2 euro, plus manopera. Fructele de mare cumparate la Bucuresti au un gust mai de carton umed, prin comparatie.