en en | ro ro

In putine zile am fost la cateva intalniri cu breasla fotografilor, in diverse alternative.
Pe 6-7 dec. am fost la Sibiu, la lansarea noului site Bad or Good, la invitatia d-lui Giku. A fost simpatic, desi am ajuns tarziu, 2 ore dupa inceperea ostilitatilor. Am fost cu trenul, dus intors, cu B.C si P.C. Ne-am mai plictisit si am pozat aiureli pe fereastra. Dl.G.Serban a fost gazda primitoare. Au fost acolo cateva sute de oameni. Echipa 7 Zile era aproape completa, VB nu mai avea mana in ghips, iar Ufo a venit cu masina proprie ! Dl.Luci mi-a dat idei excelente pentru site-ul meu, care nu se mai termina odata.

Marti 9 am fost la deschiderea Salonului 2008 AAF pe stil nou. Si acolo era o atmosfera placuta. Am intalnit prieteni vechi, V.B, E.N, M.M si don D.L.

salon%202008.jpg

Fotografia de salon AAF ma lasa indiferent. Fraierii se intreaba ce avantaje vanez eu de la AAF Oradea ? Absolut nici-unul ! Coagularea miscarii fotografice cu avantaje pentru membrii marcanti, si nu numai. Pentru cei care ignora, legea 8 /2006 prevede avantajarea membrilor uniunilor de creatie. Cresterea pensiei ii lasa poate indiferenti pe tineri, desi se indreapta si ei catre acest statut.
Dar multi altii ar fi interesati de suplimentul de 50% :

http://www.cdep.ro/proiecte/2007/400/60/5/em465.pdf
Beneficiez deja de 50% in plus, prin Uniunea Arhitectilor. Si nu se pot da 2 mariri.

Am constatat ca in tara, sunt multi care cred ca Arta Fotografica este fruncea, dispusi sa ii aprobe fonduri. Dar conducerea comuna a fotografilor ar aduce avantaje in toate taberele.
In plus, AAF se va apropia simtitor de fotografia adevarata. Dl.St.Toth pare un bun organizator, care ar putea realiza mai mult decat au reusit alti fotografi cu nume. Desi hartii semnate de dumnealui au si exprimari hilar-agresive, ii acordam toata increderea, cel putin pana la proba contrara.
Am stat la masa la ambele manifestari langa Mihai Moiceanu, barfind muntii si fotografia.

Iar marti, 16, am fost la F64 la lansarea 5D Mk2. Am revazut prieteni vechi si noi, cunoscuti fotografi : E.S, C.B, I.B, A.G. Cel putin unul dintre ei cumparase deja obiectul. Un perete abrupt de obiective le lua mintile celor mai pofticiosi.

Canoane.jpg

24 si 50mm f :1,4, 14mm f :2,8 erau din cele mai jinduite. Cativa tineri venisera sa verifice : face sau nu capodopere 5D Mk2 ? Prin amabilitatea d-lui Alexiu, acei dotati cu carduri, au plecat cu prada in buzunar. Sigur ca face, depinde numai pe mana cui il dai. Sigur, modelul nou este excelent, cu raport calitate /pret absolut remarcabil. Pana cand, peste cateva luni, un an, altul il va inlocui. Mi s-a parut cu un AF cam indecis si cu obiectiv f :1,4 ! Si nu numai mie :

http://theonlinephotographer.typepad.com/the_online_photographer/2008/12/sony-vs-nikon-v.html

Iar garantia la intemperii, 2-3 minute la ploaie foarte usoara, m-a facut sa zambesc. Doar 2 zile in urma, umblasem 2 ore in ploaie torentiala, mai gen muson, cu vant in rafale.

Am fost 4 zile la Marsilia, invitat de Clubul de Presa local. Marsilia este cel mai sarac oras mare din Franta, desi are cea mai veche cultura. Dupa razboi, a fost non-stop condus de comunisti, de mai multi ani aliati cu socialistii. Alte uzante, alte orizonturi. Acolo daca nu realizezi proiecte originale, cu stil evident, dispari din interesul general. Voi reveni.

Desigur, dvs. dati date Precise de pe wilkipedia, cand eu fac publice zvonuri ?
Iar conducerea Clubului Presei din Marsilia Cred ca Nu are Idee despre situatia locala. Am stat la masa de cateva ori langa presedintele CPM Jean Kehayane. Militant comunist, a fost trimes in URSS pentru 2 ani. S-a intors dupa 9 luni declarand ca regimul comunist se comporta absurd. Si a fost imediat dat afara din PCF.

Gaston Deferre, vesnic primar socialist la Marsilia 35 ani, facea afaceri cu mafia, sustinut de comunisti. Pe 10 dec.2008, Marsilia a fost aleasa capitala culturala a Europei in 2013. Vice-presedintele PC al Consiliului General Bouches du Rhone, prin care trec 85% din banii departamentului, lauda realizarile conducerii comuniste :

PC%20Marseille.jpg

Publicat în 18 decembrie 2008. 6062 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss