en en | ro ro

Am primit o invitatie la un vernisaj. Un tanar olandez expune fotografii facute in metroul Bucuresti. Expozitia este net mai interesanta decat as fi crezut. Din pacate, nu este deschisa decat pana duminica inclusiv. Intrarea din coltul pietei Revolutiei, vizavi de Ateneu, pe str.Franklin 12, din Cafe Amsterdam la etaj, in cladirea arsa de la Cina. Intr-un spatiu generos sunt cam 30 fotografii mari, unele de 65x95.

Cel mai neasteptat este scopul. Wouter Biesterbos lucreaza la ambasada Olandei si a invatat romana. A gasit o carte din 1988. Metroul Bucuresti, emblema pentru tineretea orasului, maret obiectiv edilitar-urbanistic, care evidentiaza cu stralucire eforturile creatoare ale conducerii Partidului si nivelul inalt al dezvoltarii stiintei si tehnicii romanesti. A devenit interesat de metrou.
A venit la ARAS, fundatia Romana anti-sida si le-a spus. Imi place tara, orasul, dar si acesti oameni. Multi dintre ei sunt foarte amarati. Vreau sa fac ceva ca sa ii ajut. Fac o expozitie de fotografii prin voi. Toate sponsorizarile sunt cerute prin ARAS. Vindeti pozele, luati voi toti banii si faceti ceva cu ei, pentru sanatatea sau bunastarea romanilor cu probleme.
Fundatia ARAS doreste sa construiasca 5 locuinte modeste, langa Corbeanca, pentru oameni cu mari probleme de reinsertie sociala. Si-a rugat seful, pe ambasador, sa tina o cuvantare, sa ii cheme pe toti olandezii din Bucuresti, dar si pe prietenii lor, romani sau straini, sa vina acolo. Sa fi vazut angajatii de la ambasade, stand la coada sa cumpere poze, sa ii poata ajuta pe romani.
Mi se pare ca tanarul olandez i-ar aduce la realitate pe multi dintre fotografi romani.
El vrea sa faca ceva pentru altii, care au mai multa nevoie. Detalii si poze la :
http://www.wouterbiesterbos.com/
Cititi mai intai Beneficiary, priviti apoi imaginile.

Publicat în 19 ianuarie 2007. 3253 vizualizari. 0 comentarii

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   mai 2020  (0)
   aprilie 2020  (2)
   martie 2020  (3)
   februarie 2020  (1)
   ianuarie 2020  (0)
   decembrie 2019  (2)
   » toata arhiva

rss