en en | ro ro

Nu am idee, am raspuns. Totusi unele trasaturi comune sunt evidente : arat rar peisaje si naturi moarte. 95% din pozele mele au personaje vii. Nu fac fotografii oamenilor care pozeaza.
De multe ori ii refuz politicos. 95% persoane din fotografiile mele sunt necunoscuti. Prefer sa fac poze cand nu stiu ca sunt pozati. Sau cand uita ca sunt pozati, preocupati fiind. Atunci sunt si mai naturali. Ca sa-ti iasa poze expresive cu necunoscuti trebuie sa te decizi repede.
Preferabil inainte sa se intample, altfel va fi prea tarziu. A propos, aparatul cu 60 poze /sec va fi o mare dezamagire. Daca declansezi inainte sa inceapa actiunea in fata subiectului, ai sanse sa obtii imagini graitoare. Daca nu, slabe sperante si la 500 poze pe secunda.

Acele poze, cu oameni reali, documentare, cum spune un hartist mare, le-am facut intr-o vreme cand toti fotografii se fereau de realitate, ca de ciuma. E drept, vremurile nu erau prea incurajatoare. Si din acea vreme au ramas realizari.
Unele mai importante, dar cele mai multe de calitate indoielnica. Nu intamplator, Romania are cea mai proasta infrastructura din Europa. Si cel mai prost fond de locuinte. Nu credeti ? Cum va place imaginea Glamour din curtea de lumina a unui bloc, atunci nou, garsoniere confort 4 ?

bloc%20garsoniere%20confort%204.jpg

Fara termoizolatie pe beton armat de 14cm, echivalent termic cu 4cm caramida sau 0,5 cm polistiren. Condensul interior este asigurat cu mucegai bogat. La temperaturi sub -15 grade ai sanse sa inghete si sa se sparga tevi de apa din otel.
Iarna va cobori definitiv in apartamentul devenit pestera ta.
Prin comparatie, normele elvetiene si daneze solicita 16cm izolatie polistiren la exterior. La noi, unde energia este mai scumpa si din cauza baietilor destepti, un apartament pierde de 10 ori mai multa caldura ca la Copenhaga. Asa ca la noi, factura la caldura e de 15 de ori mai mare. Ce Noroc pe pensionarul roman, care primeste de 9 ori mai putin decat cel danez !

Publicat în 11 septembrie 2007. 5259 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2024  (0)
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss