en en | ro ro

Intr-o lume in continua schimbare, lucruri cu care eram obisnuiti au disparut in cativa ani. Mai incet se schimba prejudecatile oamenilor.
Multi romani, convinsi de propaganda lui Ceausescu, s-au temut de capitalism, responsabil de toate relele. Plecau de la ideea ca s-a putut trai in comunism. Nu cunosteau altceva si se temeau de necunoscut. Voturile date in anii 1989-2004 sunt cea mai buna dovada.

Camera lorzilor a aprobat tratatul de ratificare al Romaniei. A fost trimes Reginei la semnat, cu un scurt raport alaturi : Ministrul descrie Romania ca o economie in dezvoltare rapida.

Atrage mari investitii, ca recenta intrare pe piata a colosului britanic Vodafone. Lauda forta de munca bine pregatita si calificata, cu accent pe unele domenii de varf. Au unii din cei mai buni matematicieni si specialisti IT din lume. Tara ofera progresiv conditii pentru un mediu competitiv de afaceri. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa fie prioritara. Tinand seama de sumele pe care le va primi Romania din partea Uniunii dupa aderare, enorme de cca 31 miliarde Euro, problema nu putea fi ignorata la Bruxelles. Cu toate problemele ei si decalajele stiute, Romania a atins un nivel apreciabil de credibilitate. Poate pasi acum peste pragul integrarii.

Iata o caracterizare sincera de care sigur nu aveam parte pana acum.
Scandaluri de coruptie apar zi de zi. Ceea ce la noi apare ca vendeta, pare normalitate in lumea civilizata. Arata coruptia in pericol. Justitia nu se mai teme de putere.


Exagerat, uneori rezultatele fotografiei digitale au aspect de bijuterii chinezesti noi, din plastic colorat. In timp ce fotografii foarte bune alb-negru marite pe hartie, arata ca icoane din argint vechi. Fotografilor obisnuiti sa lucreze pe film, pe care au obtinut rezultate bune, le-a fost greu sa se convinga ca pot lucra pe captor digital. Unii mari fotografi nici nu au vrut sa auda de asa ceva.
Aveau probleme de a obtine acelasi tip de redare.
Lucrurile sunt grele, nu pentru ca ar fi grele. Dar stim ca sunt grele. Si nici nu ne apucam de ele.

Cativa mari fotografi s-au convins de-abia de un an-doi, de unele reale avantaje ale fotografiei digitale. Yann Arthus Bertrand, autor al Pamantului vazut din cer, a considerat slabe toate DSLR Canon probate, pana la D1s MkII, care i-a placut. D1s, cu 11Mpx, i s-a parut insuficient de performant si insuportabil !

Publicat în 24 februarie 2006. 3510 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   aprilie 2021  (2)
   martie 2021  (1)
   februarie 2021  (1)
   ianuarie 2021  (1)
   decembrie 2020  (0)
   noiembrie 2020  (1)
   » toata arhiva

rss