en en | ro ro

Aveam marti seara, 1 sept, proiectia la Campo Santo. Ecranul are 36x13m, tribuna in aer liber primeste 3.500 de spectatori. In poza, prim-planul acopera total zonele indepartate.

proiectie%20Campo%20Santo.jpg

Un sistem de proiectie ultra-performant, 5 proiectoare verticale la inalta rezolutie, asigura posibilitati multimedia nelimitate. Pot proiecta toate si o unica imagine la rezolutie enorma. Toata ziua, cerul a fost incarcat. Aveam emotii ca va ploua. Era si coada mare la intrare. Dar proiectia a avut loc, a mea fiind mai lunga decat media de 3 minute. Muzica care o insotea avea sonoritate tehno, oltenesc-tiganeasca. Noaptea tarziu a plouat cu galeata.

Luni, un italian avea poze din Kirghizia. Ca sa capteze bunavointa sustinea ca kirghizii se drogheaza si 90% sufera de radioactivitate. Sunt Ultimele Poze cu poporul kirghiz, declara el ! Marti, un englez cu alte poze kirghize, gasea ca acest popor este foarte vesel. Intr-o singura zi, le trecusera toate betesugurile : dependenta la drog si radioactivitatea.

Mergeam cu bicicleta sa mai scurtam timpul. Am fost la palatul Regilor de Majorca. Turnul Alb avea o perspectiva superba. Am luat o bicicleta sa ajung la Palatul Congreselor. Am reperat directia. Ocolesc o cladire mare si vad strada interzisa circulatiei auto. Am coborat 1000m in schuss o panta abrupta de 15%, spre 150m denivelare. Nici nu aveam nevoie de pedale. Noroc ca si franele si claxonul au functionat bine.

Joi eram la FNAC sa frunzaresc carti. Apare Alexandra Avakian /NGM si un operator, cu o prezentare pentru Ferestrele Sufletului.
http://photography.nationalgeographic.com/photography/photographers/photographer-alexandra-avakian.html

Operatorul mi-a solicitat sa o fotografiez, sa poata muta imaginea de la aparatul fotografic spre fotografa. Zis si facut.

Avakian%20NGM.jpg

Ma uitam cu interes la "Rroma" de Yves Leresche. In germana, textul imi era inaccesibil. Dupa proiectie a venit sa imi dea o carte de vizita. Vom face schimb de carti la Bucuresti.
http://www.esf.ch/leresche/

Pe scarile mari ale orasului am dat nas in nas cu Gene Richards, de la Getty images.
http://corporate.gettyimages.com/marketing/grants_editorial/richards.asp
Avea o expozitie impresionanta, emotionanta, cu viata marilor mutilati din Iraq.

Vineri 4, participam la semnaturi pentru Zmala /familia, revista colectivelor fotografice.

http://visa.photojournalisme.fr/?p=113
Inainte, semnau Eugene Richards /Getty si Abbas /Magnum.

Richards%20si%20Abbas%20la%20semnat.jpg

Doream de mult o carte a lui Abbas. Mi-a cerut prenumele exact. Si mi-a scris dedicatia in araba ! Le-am luat noi locul, la ora 19. Adevarat ca ei au semnat spre suta de carti, fiecare. Noi am semnat 9 carti, toti 4. Bruno a dat si cartea mea in vanzare la FNAC. Sigur ca s-au vandut cateva : 3 proprietari au aparut sa le dedic cartea.

Cel mai mare succes la public l-a avut Steve McCurry /NGM, asaltat de sute de persoane. Atins de un glonte, nu poate folosi degetele mainii drepte. Tine aparatul pe dreapta, cu un cadru de aluminiu, si declanseaza cu stanga.
Un tip dragut si modest, vulnerabil, dar si un fotograf extraordinar. Tinea cu greu cartea enorma de 3,2 kg si semna cu mana stanga.

In ultima zi am intarziat la Campo Santo. Cum incepe proiectia intrarea se inchide. Ne-am intors in piata Republicii sa vedem proiectia publica. Unde am stat pe jos si nu am avut programul scris. Dar tot ne-am distrat. Va multumesc, Bruno, Martin, Arnaud si Madalina.

Est%20ost%20in%20piata%20Republicii.jpg

Publicat în 14 octombrie 2009. 6436 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss