en en | ro ro

Am primit o Notificare. Vai, cat sunt Ingrozit. Aproape imi vine sa mor de ras.
Un fioros Comitet de Conducere trimete comunicate cu amenintari.
Noul Comitet Director AAF a stabilit : cotizatia va fi 200 Ron anual. Dar fara acte. De atat au dansii nevoie, in mana !
Daca in termen de o luna nu platiti atatea milioane, restante din 1997, neachitarea sumelor pana la data scadenta conduce la pierderea calitatii de membru AAF si interdictia folosirii acestei titulaturi !

Tronc, Gherghino.
Cu ce drept, alesi, sau auto-alesi, dau decizii care le sunt avantajoase; cu efect retroactiv ? Noul Comitet de conducere, ales de cine ? Dansii nu pot fi statutari.
Cunosc perfect fostul Statut AAF. Prevede alegerea Comitetului Director cu 2/3 +1 din numarul membrilor AAF pe tara. Am insistat la Congresul 1990, fara succes, sa se schimbe prevederea inepta. Nu am facut parte din fostul comitet, ales la Congres, remarcat prin incompetenta manageriala si apetenta unei largi majoritati pentru bauturi alcoolice. Dar despre morti numai de bine.

In conditiile devalorizarii galopante, degradarii climatului de incredere, combinat cu trecerea sediului AAF in proprietatea discutabila a unui personaj lugubru, cu relatii grele, fosta AAF a ajuns pe butuci. E bine ca cineva a luat o initiativa.
Auzisem de mutarea la Brasov, in centrul de greutate al tarii.
Vad ca mutarea nu s-a oprit acolo. S-a translatat pana la Vulturul Negru, Oradea, unde pare sa o fi luat-o direct pe aratura. Aveam o parere foarte buna despre dl.Stefan Toth, semnatar ca Presedinte. Poate ca m-am inselat.

Vad ca diplomatia nu-i o calitate a dumnealui, nici a echipei cu care colaboreaza. Daca exista asa ceva. Trebuia un comitet de initiativa, sa solicite pareri, sa scrie un raport, sa convoace o constituanta, sa isi legitimeze existenta. Pentru a rezolva o problema, enuntul este important.

Ce se da si ce se cere. Din pacate, cam acesta este mesajul subliminal : Noi nu dam nimic. Dati-ne voi, imediat !
Fac parte din organizatii de presa internationale, cu taxe de cotizatie anuala mai mici. E drept, daca nu ai avut continuitate, trebuie sa dai un examen de competenta. Probabil cu asa ceva trebuia inceput, pentru o noua constructie.

Adresele agresive si rapace de la Oradea nu vor avea efecte bune, din contra. Vechiul meu prieten, D.D, este ferm decis sa nu dea satisfactie la asemeni mitocanii. Ce ofera noul comitet AAF membrilor vechi, pe care ii jigneste din start ? In afara de lacomie si obraznicie ?
Si, vorba lui, la Bucuresti se pot aduna oricand mai multi fotografi romani decat la Oradea. Ce mai, suntem Ingroziti ca am putea pierde Kalitatea de membri ai Aafr, Vulturul Negru Oradea. Daca se va afla la Cuca Macaii si la Gheboaia ?

Regret daca un post mi-ar necaji prieteni, pe care-i apreciez foarte mult. Dar in adresa primita azi apar fraze de-a dreptul nerusinate de genul : "AAFR nu emite nici-un document financiar pentru sumele incasate de la membrii sai !"

AAF%20spanac%20Oradea.jpg

Aferim. Iar semnul exclamarii este din adresa ; nu imi apartine.

Ca sa nu creada cineva ca spun lucruri fara acoperire.
Inainte sa postez textul, am trimes un mail d-lui Stefan Toth, sa poata raspunde direct aici. Am vorbit cu 3 membri vechi AAF, unul chiar dintre cei nou alesi. Le-am trimes la toti acest text, inclusiv d-lui Toth :

Am citit si regulamentul de functionare al AAFR, proaspat inventat. Are putine exprimari si obligatii din statutul vechi. Nu intelegi nici macar ce avantaje ai avea daca faci parte. Poate ca ar fi mai bine asa. O organizatie complet noua. Care nu preia nici greseli !

Dar nici istorie. Si nu poate solicita drepturi banesti retroactive. Pentru ca este exclus sa faci dupa 16 ani alegeri nestatutare. In care auto-alesii isi aroga drepturi, fara obligatii de a respecta cele decise chiar de ei, in 1990. Intrebati daca vreti orice avocat.

Nu doar bucurestenii au ingropat AAF.
Marea Stea la congresul AAF, septembrie 1990, era un avocat din Cluj adus de dl.Albini. Cred ca era bine intentionat, dar excitat de acele momente. Dansul a impus conditii aberante, copiate dupa reguli interesate ale CFSN.
Nu ii stiu numele. Iata persoana, central sus, deasupra d-lui Albini.

sedinta%20isterica%20avocat%20AAF.jpg

Am spus in plen ca majoritatea calificata, 2 /3+1, nu va putea fi aplicata vre-odata. Si ca o pot schimba atunci, pe loc. Erau in majoritate absoluta, 19 peste 50%, veniti cu drum platit de AAF. Dar cei deja alesi se temeau pentru locurile proprii, calde, deja ocupate. Si au schimbat subiectul. Cum se zice, un nebun a aruncat o piatra. De atunci, nimeni nu a mai putut sa o scoata !

AAFR Oradea sustine ca va scoate Arta Fotografica la lumina.
Dupa ce le-am citit prima hartie emisa, am un pronostic trist : Cei care scriu la Oradea sunt mai incompetenti decat acei bucuresteni, care, ocupati sau neinteresati, nu au reusit sa dreaga defuncta Asociatie pana acum.
Nu mai vorbesc de uzura sintagmei Fotografie Artistica, cand in vremea fostei AAF se incurajau falsurile pe fata.

Publicat în 13 februarie 2008. 5140 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   decembrie 2023  (0)
   noiembrie 2023  (0)
   octombrie 2023  (0)
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss