en en | ro ro

Respectul prezumptiei de nevinovatie este inscris in codul civil din multe tari. La noi, educatia deficitara sub un sistem anormal a impregnat personaje locale cu prezumptia de vinovatie. Functionari publici sunt urzicati si vorbesc superior. Ei stiu tot. Desi destui chiar nu au habar. Conducatori din politie au pastrat aversiuni la fotografie : Doar Spionii Pozeaza Obiectivele.

Oamenii ar trebui judecati dupa fapte, nu dupa vorbe. Oameni politici sau ziaristi nu sunt interesati de fapte, ci de vorbe. Ii deranjeaza paiul altuia, nu barna din ochii proprii. Nu propun nimic, cauta vinovati pentru climatul veninos.
Ei sunt cei buni, ceilalti sunt rai. In plus, la un compromis acceptabil in politica se poate ajunge doar prin dialog intre parti, care se respecta si se asculta reciproc. Nu prin invective in direct, la posturi concurente.

In drum spre mare, 2 sergenti SPP l-au batut pe soferul din fata. Incurca Circulatia in Trabant. Serban Pretor era secretar de stat si batausii au fost dati afara. Auzind de incident, Ion Iliescu a exclamat candid. Daca a fost batut, sigur se facuse vinovat de ceva.
Ce exemplu gingas al prezumptiei de vinovatie.

Aproape orice emisiune TV toaca vorbe. Ce a declarat Y, despre ce-a zis X ? Care este pozitia specialistilor ? Daca se pronunta catastrofist, sunt chemati mai des, platiti sa se pronunte in cestiune. Doar nu sunt prosti.
Nu i-ar mai chema nimeni daca zic ca este ceva normal.
Moderatori fara calitati fac emisiuni din interpretarea cuvintelor.
Desi fapte rele se pot ascunde dupa vorbe frumoase, gaunoase.
La noi pana si comisiile morale au lideri profund imorali.

Spre deosebire de filme americane, unde personaje nu gasesc chei sau ochelari, nu stiu unde le-au pus, draga mea sotie se plange : cineva i-a luat geanta, mobil, telecomanda. Doar ca obiectele Furate apar subit. Mai avem ceva vreme, pana sa ne vindecam sufletele.

O fotografie adevarata este mai intai foarte interesanta si apoi secundar clara. Dar te atinge. De ce sunt pozele proaste ? Numai aparatul este de vina.
Strainii fac poze bune, au aparate scumpe. Asa o fi ?
Nu cred ca doar acei care si-au luat aparate ultramoderne fac poze bune.
Un amic mi-a atras atentia ca pe incepatori (si nu numai) ii intereseaza doar partea tehnica.
Nu au decat sa planga, sau sa isi cumpere ultimul model in fiecare an. Un vechi prieten s-a vaicarit ani de zile pe aceasta tema, de ti se rupea inima de mila.

Publicat în 19 aprilie 2007. 3187 vizualizari. 0 comentarii

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   aprilie 2020  (1)
   martie 2020  (3)
   februarie 2020  (1)
   ianuarie 2020  (0)
   decembrie 2019  (2)
   noiembrie 2019  (0)
   » toata arhiva

rss