en en | ro ro

In 1966, T.Arghezi a fost invitat la Comitetul executiv al Uniunii Scriitorilor. Sinistrul A.Toma, presedintele de atunci, a avut o cuvantare agresiva in care infiera capitalismul in Putrefactie.
In pauza, discuta cu maestrul. Poetul era mare fumator. Presedintele US ii ofera o tigare Pall-Mall. Iar Arghezi, cu verva sa acida, i-a replicat :

Una Zicem Si Alta Fumam ! A pus in evidenta diferenta dintre vorbe si fapte. Capitalismul era, chipurile, in putrefactie, dar produsele lui erau dorite de toti, insa numai cativa aveau acces la ele.
Dupa 40 de ani, alesii din Parlament dau declaratii sforaitoare :
VREM VOT UNINOMINAL. Si voteaza contra. Una zic si alta fumeaza.

De ce vot uninominal ? Pentru ca rezultatele la votul pe liste au dat rezultate catastrofale. Au generat un parlament pe ultimul loc in topul increderii populatiei. Institutie fundamentala a democratiei, Parlamentul ar trebui sa fie pe primul loc.
Ce spun alesii dupa acest vot. Pai nu ar fi bine sa schimbam sistemul. Votul Nominal nu este perfect. Intr-adevar nu este bine pentru acei care Nu vor mai fi alesi. Dar are efecte benefice pentru cei care i-au votat si se vad tradati.
Alaturi de falsi conservatori, udemeristi invartiti, pseudo-social democrati si peremisti, liberalii se opun infiintarii Agentiei Nationale de Integritate.
Nu cumva aceasta institutie sa devina eficienta, sa cerceteze felul in care au dobandit averi incredibile, ei si familiile lor.

Vreti sa vedeti cum se lupta deputatii sa promoveze interesele alegatorilor circumscriptiei, pentru voturi in viitorul mandat ? Asa ceva se va intampla daca este impus votul uninominal. Democratia presupune ca alesii sa faca demersuri conform mandatului pentru care au obtinut voturi. Sa urmareasca interesele celor care i-au votat, nu interesele lor meschine. In scurt timp, alegatorii vor putea curata de mincinosi clasa politica, judecand faptele, nu vorbele lor.

Ce fac acum alesii ? Pupa mana sefilor la partid, sa obtina in liste un loc cat mai in fata. Vin cu plocon, bani pentru partid. Si in timpul mandatului, fac trafic de influenta, sa isi scoata inzecit banii investiti cu interes.

Ma tem ca si o parte dintre alesii fotografiei una zic si alta fumeaza.
Vorbesc despre arta, creatie si compozitie.
Si promoveaza poze de gang, pe gustul mitocanului imbogatit.

Publicat în 03 martie 2007. 5044 vizualizari. 0 comentarii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » martie 2024  (0)
   » februarie 2024  (0)
   » ianuarie 2024  (0)
   » decembrie 2023  (0)
   » noiembrie 2023  (0)
   » octombrie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss