en en | ro ro

Tehnologia digitala are cca 20 de ani. Progresele au fost rapide.

Telefoanele mobile moderne au devenit performante in fotografie. Produse in milioane de exemplare, devin foarte profitabile. Ele intra in concurenta cu aparatele foto compact, produse in zece mii de exemplare, complicate ca publicul larg sa le foloseasca zi de zi.

Aparatele digitale compact cu captor mic sunt condamnate. Pe termen scurt vor fi inlocuite de « ph(one-t)ablete » din ce in ce mai versatile.

Producatorii traditionali trebuie sa reactioneze serios, ca sa ramana in bussiness.

Cine mai conteaza in fotografia digitala ? Producatori de aparate fotografice au ramas : Canon, Sony-Olympus, Nikon, Panasonic, Samsung. Ricoh (Pentax) este jucator minor. Conteaza si marii producatori de obiective : Zeiss, Leitz, Schneider-Kreuznach, poate chiar Sygma. Tamron si Tokina apar amenintati de eventuala disparitie a Dslr Dx.

Nu-mi vine sa cred cat de marginiti sunt « specialistii PR » la Nikon Dx. Au ratat sa produca - si sa vanda mii de obiective cu focale fixe Dx.

Inginerii lor au dezvoltat un sistem (1) foarte promitator. Ei nu il promoveaza, sa nu le scada vanzarile Dslr. Nu pricep bine; le scapa atu-urile din mana si nici nu isi dau seama.

http://www.dslrbodies.com/newsviews/so-what-would-you-recommend.html

Cumparatorii neintelesi se indreapta catre alte produse, la alte firme. Pana la urma e mai bine sa practici intens, decat sa « investesti » in scule care se devalorizeaza urgent.


Publicat în 18 septembrie 2013. 4167 vizualizari. 1 comentariu
1 comentariu la "Din adolescenta direct in criza"

A_Pand
2013 septembrie 19, la ora 11:22:33
Acum, sa nu credeti ca Canon ar fi mai breji. Norocul acestora este ca au o intelegere superioara a tehnologiilor de filmare.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » aprilie 2021  (3)
   » martie 2021  (1)
   » februarie 2021  (1)
   » ianuarie 2021  (1)
   » decembrie 2020  (0)
   » noiembrie 2020  (1)
   » toata arhiva

rss