en en | ro ro

Eram optimist cand am scris : "Membrii din juriu sunt diferiti, asta ne face mai puternici." Rezultatele finale au promovat si fotografii afumate, imbacsite. La nivel national, decizia juriului are mesaje multiple : noi asta alegem, asta promovam.
 

Cu asa ceva va asteptam ! Sau cel putin asa va fi interpretata de fotografii in formare. 

Pe mai multe liste de discutii a aparut intrebarea retorica : « Comunicatul listeaza criteriile dupa care se vor alege imaginile: Noutate, Creativitate, Originalitate si Valoare artistica. Dar in selectia finala nu prea apare ceva nou, creativ si original. De ce ? »

Acei care pot judeca si singuri remarca cum parte din juriu una zice si alta face.

Eram in faza 2-a la concursul AAFR. Exista un spatiu de comentarii. La un moment dat apare comentariul lui Sorin Onisor : « Originalitate, creativitate, impact ! Eu asa cred, asa punctez ! » Ca o delicata bataie cu caramida in piept ! L-am taxat printr-un mail general :

« Foarte frumos spus, stimabile. Numai ca am motive sa ma indoiesc. La dvs. vorbele suna prea bine uneori, desi cateodata sunt in disonanta cu faptele. In actuala jurizare, mi s-au parut mai originale, cu creativitate neasteptata cateva imagini, care nu au prins deloc finala de 20. N-am pretentia ca trebuiau sa primeasca premii. Dar daca nu s-au calificat, nu asta s-a votat. Scuze, nu m-ati convins deloc ca faceti ce declarati. Nu le povestesc, le atasez : »

Nu cunosteam autorii fotografiilor, salvate la faza 1-a. Dar le puteti cauta numele pe site. Daca continua pe aceasta cale se vor impune sigur, mai devreme sau mai tarziu. In ordine sunt alese de la moda, reportaj, nunta, nud, portret si sport. Si toate au crop 10%.

moda pe jeanta

nunta in amurg

nud zebra

lumina invataturii

sport la oi

Cu textul gata, am privit categoriile. Ultima fotografie, notata pe locul 23, mi se pare mai inspirata decat premiul 2, cam fara merite.

Printr-o simpatica coincidenta, are si acelasi autor !  

La Carrefour Feeria este gazduit proiectul « O zi din viata unui nevazator ». Pe 29 nov, cu cosul plin, nu am putut urmari expozitia. Am remarcat fotografia d-lui Mestecaneanu :

Cativa pusti fara vedere "priveau" lipind mainile cu degete desfacute pe geamul unui autobus.

Am fost impresionat. Dansul a fost amabil sa o imprumute.

privind pe geam

Fotografii bune si proaspete mai exista.


Publicat în 05 decembrie 2010. 6284 vizualizari. 6 comentarii
6 comentarii la "Fotografii proaspete subapreciate"

Gelu Lupaş
2010 decembrie 05, la ora 18:38:18
Şi mie mi-a plăcut fotografia cu copilul de la categoria portret. E mai de bun simţ selectia dvs., cu excepţia nudului cu proiecţie de jaluzele, care e un clişeu foarte la modă prin anii '80 mi se pare. Ce-i drept, la categoria respectivă chiar nu m-am uitat ce-a înscris lumea.
Andrei Pandele
2010 decembrie 05, la ora 20:15:40
Nu este selectia mea. Am ales aici cateva imagini deosebite, care nu au prins primele 20 de locuri, la cumularea notelor. Au fost ignorate de altii.
zalex
2010 decembrie 06, la ora 10:23:36
Bune, bune... foarte bune! E prima transa de fotografii inscrise in concurs pe care o vad. Cea cu copilul citind la lumanare este EXCEPTIONALA! Imi mai place si cea cu "fotbal cu oi". Cea cu "autostopista" e... fake! Parca-i de pe un site de fotografie de stock. Cea cu "biciclistul prin apa" as fi vazut-o fotografiata frontal, cu baiatul cu picioarele desfacute sa nu se ude si apa sarind in toate partile. Eee... De-as putea face fotografii cu mintea!!! :)
Cosmin A.
2010 decembrie 06, la ora 23:09:03
ce-ar insemna ultima imagine doar cu un titlu si fara descriere?!

nu zic, chiar si-asa ar fi buna dar dimensiunea subiectului ar fi evident diminuata
Andrei Pandele
2010 decembrie 07, la ora 08:12:40
La Carrefour nu aveau explicatii la poze. Doar scria alaturi : lasati 1 leu, ajutor celor fara vedere.
Fotograf Nunta
2013 martie 12, la ora 14:08:39
Uimitoare fotografiile.

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » august 2019  (1)
   » iulie 2019  (1)
   » iunie 2019  (0)
   » mai 2019  (4)
   » aprilie 2019  (3)
   » martie 2019  (0)
   » toata arhiva

rss