en en | ro ro

Este mai bine sa fi optimist si sa te mai inseli, decat sa fi pesimist si sa ai dreptate. Si doar dupa invidia altora iti poti da seama de propria ta valoare.

Este o mare contradictie intre producatorii de aparate foto si acei ce cumpara produsele. Noi le cumparam ca sa le folosim, ei le fac sa le vanda. Compartimentul lor comercial are ultimul cuvant. Asa ca este normal ca aparate scumpe fac nu deajuns de bine cele importante.

Dar fac si alte 100 tampenii, care ne sunt inutile. Pentru care mii de fraieri ca noi, le-ar si cumpara. Foarte adevarat, ca nu numai la acestea compartimentul comercial decide.

Ceva nu este in regula cu aparatele digitale. Ambalajul lor ar trebui sa aiba un mesaj clar.  

Produs scump ! PERISABIL, demodat in 2 ani. Poate chiar ridicol in 5.

Este evident de ce lipseste acest avertisment. Entuziasmul cumparatorilor ar mai scadea.
D200 al meu a aniversat 6 ani in mai 2012. Aproape indestructibil, a ramas un aparat de dorit in situatiile cu pericol de deteriorare. Merge perfect - si cu procesorul, zis depasit. Acum, ca mi-am luat alta « noptiera », si mai mare, ma gandesc daca sa il fac cadou unui tanar.

 Ceva este clar cu aparatele digitale. Acele cumparate trebuie utilizate acum !  

Doar vor trebui aruncate cat de curand, nu-i asa ?

http://imx.nl/photo/page152/page152.html


Publicat în 11 iunie 2012. 5296 vizualizari. 9 comentarii
9 comentarii la "Noi le cumparam ca sa le folosim"

Vlad Soare
2012 iunie 11, la ora 22:02:00
EOS 30D-ul meu împlinește în vara asta cinci ani. Iar din punct de vedere moral e chiar mai vechi de-atît, pentru că atunci cînd l-am cumpărat, în iulie 2007, era deja scos din producție (deși încă mai existau stocuri). Dar nici prin gînd nu-mi trece să-l schimb. Face tot ceea ce aștept de la un aparat digital. Dacă va fi vreodată demodat, o voi decide eu, nu marketingul. :-)
E drept că nu-l folosesc în scopuri profesionale. Atunci poate că aș avea alte pretenții...
Licaon_Kter
2012 iunie 11, la ora 22:32:02
E cumva o reactie la Canon 650D? :)
Eh, cumparatorul e bucuros ca are "ultima strigare" in materie, producatorul face bani, departamentul de marketing ia prime si poate departamentul de cercetare primeste si bani sa inventeze ceva cu adevarat util. Toata lumea e fericita. Nu asta e scopul?
cosmin
2012 iunie 12, la ora 00:22:49
eh, si 30ul meu a implinit tot asta venerabila varsta dar din pacate, si-o arata cu varf si-ndesat... obturatorul e batran si nu mai are precizie pe timpii scurti ba mai rau, provoaca si-o eroare dupa fiecare poza facuta si mai e si declansatorul care refuza din cand in cand sa reactioneze (desi l-am curatat de cateva ori - destul de usoara operatiune, aparatul neavand garnituri care sa tina apa si umezeala afara, se poate folosi fara probleme alcoolul izopropilic ) ... e evident ca nu merita reparat dar tot la fel de evident e ca unul nou (macar) din aceeasi clasa, nu se ia cu maruntis.
cu toate astea, inca mai merge folosit pentru cate-o poza de ziar, din cand in cand, asa.

tolerantele si variatiile la fabricatie exista dar mai importante, cred eu, sunt variatiile in modul de utilizare.

iar cu giumbuslucurile de pe noile aparate, eh, atata vreme cat nu-ti stau in drum si nu te impiedici de ele, nu-i bai ca exista altfel, e mai complicat...
A. Pandele
2012 iunie 12, la ora 10:12:25
Pfff. Nici vorba. Ma refeream direct la modele lansate cu mare tam–tam, care–si dezamagesc proprietarii grabiti.
De pilda ultimele 2 "super" Fuji : X100 si mai ales "SLOW"X1–Pro.
Ale caror module AF sunt cotate ca avand tehnologie 2002–2003.
Sa scrii ca AF e suficient de bun sa faca clar pe subiecte fixe, in lumina puternica.
Dar nici atunci mereu cu succes, mi se pare ultra–elocvent.

Am scris si despre cateva defecte ale lui D800. Care are si mari calitati.
Ca dovada ca l–am si achizitionat...
dumitru ungureanu
2012 iunie 12, la ora 16:11:22
Din cauza de D800 nu va grabiti cu testul de Leica, pe care il asteptam?
Andrei Georgescu
2012 iunie 12, la ora 19:35:28
Sa-l stapaniti sanatos si la fel de productiv. Am o intrebare, cum il gasiti ca ergonomie a formei, nu vi se pare un pic mai inghesuit comparativ cu D200?..
A. Pandele
2012 iunie 12, la ora 22:55:16
Nu sunt interesat de teste decat in masura in care doresc sa ma conving cat de potrivita ar fi scula pentru mine. Nu ma tenteaza un Leica Henri. Poate nici nu mai imi permit.
Cat despre D800, nu are o ergonomie convingatoare. Port aparatul in mana stanga si acolo are 2 prize cu muchii care te jeneaza la mana...
bogdan boghitoi
2012 iunie 13, la ora 14:14:08
Aparatul meu favorit e o leica m2 din 1958. Merge ceas inca. Face cam tot ce face un aparat digital, pentru ca filmul modern e foarte bun, si de cele mai multe ori mai bine. De pilda, spre deosebire de un Nikon d800, incape in buzunar, si multe altele.
"Digital" a devenit fara inderptatire un cuvabt vinde-tot. E unealta cea mai buna cu care departamentele de marketing fac victime, alaturi de conceptul de "planned obsolescence"
http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence
forumdefotografie.com
2012 octombrie 19, la ora 22:09:27
in 2005 mi-am luat d70 iar in 2011 d90 , d70-ul ma tinut o vreme buna , am luat d90-ul doar pt ca piata o cerea (scoteam si eu un ban de iesit la munte). Atat timp cat nu scoti bani adik nu vinzi fotografii, orice DSLR il consider lux. Tehnologia in fotografie evolueaza foarte mult si foarte repede de altfel ca si componentele unui PC, daca nu tii pasul esti scos de pe piata. D90-ul meu are adaptor GPS credetima ca nu l-am folosit si nu cred ca il voi folosi niciodata.
 
Blogroll
   » Dan Dinescu
   » Cosmin Bumbutz
   » estost
   » Mihai Moiceanu
   » Dragos Lumpan
   » Dan Vartanian
   » Bucurestiul meu drag


Nikon

Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   » octombrie 2022  (0)
   » septembrie 2022  (0)
   » august 2022  (0)
   » iulie 2022  (0)
   » iunie 2022  (0)
   » mai 2022  (1)
   » toata arhiva

rss